Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 19:27

Οι ψαράδες γίνονται... ξεναγοί - Ήδη 150 άδειες αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα (Βίντεο)

Μία πρωτότυπη ιδέα, που ξεκίνησε το 2012 και υλοποιήθηκε το 2015 με το νέο νομοσχέδιο που βγήκε από το Υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί ο Αλιευτικός Τουρισμός.

Ο συνδυασμός της προβολής της ομορφιάς της θάλασσας και το επαγγελματικό ψάρεμα με βοηθό το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος τρόπος να μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι γνώσεων, γεύσεων, εμπειριών που μόνο οι άνθρωποι της θάλασσας γνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Αυτή ήταν η αρχική σκέψη για την δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Δείτε το βίντεο:

Όπως ανέφερε ο κ. Λουρδής, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Fishing Trips, οι άδειες Αλιευτικού Τουρισμού πλησιάζουν τις 150 με πολλούς άλλους επαγγελματίες ψαράδες να βρίσκονται στην διαδικασία αδειοδότησης. Θέτουν ως στόχο πολύ σύντομα να έχουν πάνω από 500 άδειες μιας κ η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο.

Ο κ. Λουρδής μίλησε και για τις καταδύσεις οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με τον Αλιευτικό Τουρισμό καθώς εξέφρασε ακόμα πως υπάρχουν και τρία μουσεία τα οποία παραμένουν κλειστά. Επιπλέον τόνισε πως πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για την δημιουργία σχολών αλιείας και καραβομαραγκών. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το εισόδημα των ψαράδων έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Στόχος όλης αυτής της ιδέας είναι η Ελλάδα να γίνει διεθνής Αλιευτικός Προορισμός καθώς και η προσέλκυση επιπλέον τουριστών στην χώρα μας αλλά και η προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε και δείτε το βίντεο: Ο αλιευτικός τουρισμός έριξε τα δίχτυα του... (βίντεο - φωτό)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορη Γη"

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα