Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 13:31

8ο Σχολείο Τουρισμού: #diversity με πάθος, παλμό, ζωντάνια!

Πάθος, παλμός, ζωντάνια, #diversity, διαφορετικότητα δηλαδή, ήταν κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 2.000 εκπαιδευόμενοι και στελέχη των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές ήταν η παρουσίαση που έγινε από την Ομάδα μαγειρικής «Εν δυνάμει», από τη Θεσσαλονίκη. Μια ομάδα, με μέλη άτομα με ή χωρίς αναπηρία και δραστηριοποιείται στις τέχνες και τη μαγειρική. Μια ομάδα που έχει σύνθημά της ότι «Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι» και με όραμα των μελών της να έχουμε μια κοινωνία, ανοιχτή για όλους,  χωρίς διακρίσεις.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση « Το Μάτι Ακούει» από την αρχαιολόγο  και ξεναγό κωφών ατόμων Δήμητρα Κοκκέβη – Φωτίου. Η κ. Κοκκέβη, η οποία είναι κωφή, παρουσίασε την ομιλία της με τη βοήθεια διερμηνέα και μεταξύ άλλων τόνισε πως  το κωφό παιδί μπορεί να ακούσει μέσω της όρασης και χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη στο σχολείο και στο σπίτι αλλά και στο μουσείο. Στην εκπαίδευση στο μουσείο και στη σημασία που έχει αυτή για τα κωφά παιδιά, η κ. Κοκέβη στάθηκε ιδιαίτερα στην  ομιλία.

Ο γνωστός Ηλίας Μαμαλάκης , ακόμα μια φορά μίλησε στην Καλαμάτα για την προστασία των ψαριών μας, με θέμα «Με… νου για ζωντανές θάλασσες».

Από τις ιδιαίτερες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η τούρτα έκπληξη σπουδαστών μαγειρικής για τα γενέθλια του κ. Μαμαλάκη.

Τη «συνταγή για μια ζωντανή θάλασσα»  παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της  WWF  Hellas Δημήτρης Καραβέλλας.

Την Τετάρτη οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη γαστρονομία με καταπληκτικές δημιουργίες και τοποθετήσεις από πολλούς καταξιωμένους επαγγελματίες και λάτρεις της κουζίνας από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα.

Από τις ξεχωριστές παρουσιάσεις στον τομέα της γαστρονομίας ήταν το «Μεσσηνιακό Πρωινό» το οποίο επιμελήθηκε η «Εύφορη Γη» και παρουσίασε η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια, ενώ η Γεωργία Κουτσούκου μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα.

Στη διάρκεια της παρουσίασής τονίστηκε η σημασία τοποθέτησης μεσσηνιακών προϊόντων στον ξενοδοχειακό μπουφέ, τόσο με στόχο να χαραχτούν μνήμες τοπικών γεύσεων στους επισκέπτες με θετικά οφέλη στον κλάδο του τουρισμού όσο και για την στήριξη του πρωτογενή τομέα του τόπου μας.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες στις οποίες κυριάρχησαν τα θέματα σχετικά με τη διαφορετικότητα. Mετά το καλωσόρισμα από τους ιδρυτές του Σχολείου Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο & Ανδρέα Ζαγάκο, ακολούθησαν οι ομιλίες:

Σχολείο Τουρισμού OnTour - Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙΝΣΕΤΕ

Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος – Δημιουργός των ταξιδιωτικών εκπομπών “Ταξιδεύοντας”

#diversity Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Costa Navarino

Το Μάτι Ακούει - Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, Αρχαιολόγος - Ξεναγός κωφών ατόμων

Αυτός, αυτή κι ο άλλος. Ενθαρρύνουν οι:  Τόνια Κουζή, Αρχιτέκτων μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “εὖ-τόπος”, Γιώργος Λαζαρίδης, Αθλητής τένις με αμαξίδιο - Συνιδρυτής “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, Βασίλης Παπαευσταθίου, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – Συνιδρυτής “ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030”

Top Quality Customer Service - Ιστορίες ενός Butler  - Στάθης Παπαχριστοφίλου, Πιστοποιημένος Butler

MultiCultural Diversity & Complaint Handling Γιάννης Καλογεράκης, Δ/νων Σύμβουλος JMK

Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης με εμπειρίες, παραδείγματα και εργαλεία που παρουσίασαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων:

messinia.mobi – Η Μεσσηνία στην τσέπη σου! - Λαυρέντης Χωραΐτης, Γραφίστας-Εικονογράφος, Χαράλαμπος Παγάνης, Software Engineer- IT Business Analyst. ΜΑΜΑΚΙΤΑ, Family Friendly Greece - Ελένη Φωτίου, Δημοσιογράφος - Ταξιδιωτική συντάκτης. «Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε!» Οδηγός επαγγελματικής αριστείας , Κατερίνα Σαντίκου, Hospitality Entrepreneur, Managing Director WORKATHLON. Ο τρόπος σκέψης για υψηλή επαγγελματική απόδοση:  Μην κάνεις απλώς τη δουλειά σου, διέπρεψε σε αυτή! Βαλεντίνα Κόρδη, Mindset & High Performance Coach. Let’s get physical: το ταξίδι ως απόδραση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Ταξιδιωτική δημοσιογράφος. Ο ρόλος της εύστοχης δημιουργίας ενός τουριστικού προϊόντος και της τοποθέτησής του στην αγορά, και η σχέση αυτού, με την αύξηση του Hotel Revenue, Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager Aqua Vista Hotels. Ο ρόλος της παροχής εναλλακτικών βιωματικών εμπειριών στους επισκέπτες και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue, Ιάκωβος Σάχας, CEO & Founder DNA Travel. Ο ρόλος του πολιτισμού στα ξενοδοχεία και η σχέση του με την αύξηση του Hotel Revenue, Κέλλυ Αθανασιάδου, Managing Director Rest@rt Contemporary Art Platform. Η δημιουργία περιεχομένου και ο ρόλος του στις απευθείας πωλήσεις, Χάρης Μπρουσαλιάν, Εμπορικός Δ/ντής GREEK TRAVEL PAGES (GTP). Νέες τεχνολογίες για απ’ ευθείας online κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας, Βίκτωρ Μάτσας, Co-Founder WebHotelier. Εργαλεία για την αύξηση των απευθείας κρατήσεων:  Orange Cloud PMS, Hotelier CMS & RateParity.com”, Αλέξανδρος Δαμίγος, CEO & Founder Marinet. Μαγειρεύοντας την ταυτότητα του προορισμού, Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding. Τα συστατικά που οδηγούν στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων, Κύρος Ασφής, Managing Partner Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency. Best practices στην πρακτική άσκηση:  Μια έρευνα από φοιτητές για φοιτητές , Μάγδα Πειστικού, Program Leader Hospitality & Culinary Arts programs, Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Εκπαίδευση και επαγγελματική ετοιμότητα στη σύγχρονη αγορά του τουρισμού, Μαρία Παπαγρηγοράκη, Recruitment Manager, Deree – The American College of Greece, Σοφία Ταμπούρη, Career Counselor, Deree – The American College of Greece. BARTENDING, Γιάννης Τσουκαλής, Skinos & Otto's Athens Vermouth Brand Ambassador Greece, Alper Deli, Fratelli Branca Brand Ambassador Greece, Χρύσα Τσάμπου, Disaronno & Tia Maria Brand Ambassador Greece, Γιάννης Αποστολόπουλος, Bartender – Εκπαιδευτής, bartending Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ , Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ

Την Τρίτη ημέρα, η οποία ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στη γαστρονομία και το μάρκετινγκ τοπικών προϊόντων, μετά το Μεσσηνιακό πρωινό που παρουσίασε η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια και η Εύφορη Γη και μαγείρεψε η Γεωργία Κουτσούκου, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις:

Με νερό κι αλεύρι, Σείριος Καίσαρης, Αρτοποιός – Εκπαιδευτής ΙΕΚ Ορίζων - Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Γιάννης Χρηστέας, Αρτοποιός – Μέλος Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Ομάδα σπουδαστών Ι.Ι.Ε.Κ Ορίζων

Η διαφορετικότητα στην γαστρονομία - Τοπικότητα VS Παγκοσμιοποίησης, Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος-Συγγραφέας-Ιδρυτής του GREEK GASTRONOMY GUIDE

Μαγειρικές δημιουργίες από την Ομάδα μαγειρικής «Εν δυνάμει», δημιουργούν οι: Δανάη, Δημήτρης, Θάνος, Λωξάνδρα, Μαργαρίτα και Μαρία, Τάσος Χριστόπουλος, Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης , Σταυρούλα Μουχαρέμη & Σόνια Κυπριανίδου Παρουσιάζει η: Μαρία Ιωαννίδου

Ελληνική γαστρονομία: Ένας ανεκμετάλλευτος πλούτος, Χάρης Τζανής, Συντάκτης Γαστρονομίας - Γιάννα Μπαλαφούτη, Δημιουργός προϊόντων

Η Πληροφορική εστιάζει σε λύσεις που απογειώνουν την γαστρονομία, Κωστής Ζαφειρόπουλος, Retail & Hospitality Sales Consultant, Epsilon Net, Σταύρος Στούπας, CEO StartPC - Πρόεδρος Ετ.Α.Π Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων

Η σοκολάτα αλλιώς, Στέφανος Διαμαντόπουλος, Δημιουργός Γεύσεων –Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής

Με...νου για Ζωντανές Θάλασσες - Υψηλή γαστρονομία με «παρεξηγημένα» ψάρια, Ηλίας Μαμαλάκης, Γευσιγνώστης & Ταξιδευτής

Συνταγή για μια ζωντανή θάλασσα , Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς

Marketing Ξενοδοχείων και Προορισμών με βάση τα Επώνυμα Τοπικά προϊόντα, Δημήτρης Βασιλείου, Επιχειρηματίας Τροφίμων & Γαστροτουρισμού

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με εξειδικευμένο σεμινάριο για τη Μεσσηνιακή γαστρονομία για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας, στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως και συνολικά στην διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα