Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 12:33

Αλέξανδρος Βασιλικός: "Ο τουρισμός είναι το "καλό χαρτί" της Ελλάδας που πρέπει να παιχτεί έξυπνα"

«Ο τουρισμός είναι το "καλό χαρτί" της Ελλάδας και πρέπει να το παίξει έξυπνα», τονίζει μιλώντας στο περιοδικό «Εύφορη Γη» ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός. Όπως παρατηρεί: «Το θολό τοπίο αποθαρρύνει το υγιές επενδυτικό ενδιαφέρον κι αφήνει περιθώρια για να εκδηλώνονται κερδοσκοπικά παιχνίδια» ενώ εξηγεί πως «τα μηνύματα είναι θετικά, επιβεβαιώνοντας πως διατηρείται ψηλά η ζήτηση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν». 

Ωστόσο, «όσο κόβονται τα φτερά του ελληνικού ξενοδοχείου, ο τουρισμός δεν μπορεί να πετάξει στο ύψος που πραγματικά μπορεί» καθώς «η υπερφορολόγηση δεν αφήνει απόθεμα δυνάμεων και o φόρος διαμονής κάνει ζημιά και πρέπει να καταργηθεί».

Πάντως, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναδείξουμε -και στα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας- «πρέπει να έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία για να κερδίσουν τη μάχη της ανταγωνιστικότητας», αφού όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, «με λογικές "άρπα κόλλα" δεν πας μακριά...».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρου Βασιλικού στο περιοδικό «Εύφορη Γη» και την Κέλλυ Δημητρούλια

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα