Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 12:00

ΕΟΤ: Υποστηρίζει δράσεις από την Αθήνα μέχρι την Κρήτη

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting, η 8η διοργάνωση του Lycabettus Run και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, θα πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του οργανισμού σε θεσμούς που προωθούν το ποικιλόμορφο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση και προβολή των τοπικών προορισμών και των ειδικών μορφών τουρισμού που αυτοί προσφέρουν.

Συγκεκριμένα:
• Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting διοργανώνεται την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του yachting στην Ελλάδα, μέσα από τη δικτύωση και την επιμόρφωση των επαγγελματιών, την παρουσίαση σημαντικών καινοτομιών και τον ευρύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάδειξη και κοινή αντιμετώπιση των ζητημάτων του κλάδου. Το συνέδριο περιλαμβάνει δέκα θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των αναπτυξιακών προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ελληνικό yachting σήμερα σχετικά με τους ιδιοκτήτες μηχανοκίνητων σκαφών, τους διαχειριστές, τα πληρώματα και τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτά. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων και θεσμικών φορέων της ναυτιλίας και του τουρισμού, επιχειρηματίες του κλάδου και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα αναλύσουν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το yachting.


• Το Lycabettus Run αποτελεί πλέον έναν κορυφαίο δρομικό θεσμό για την Αθήνα, που εκτός των άλλων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικής πρωτεύουσας ως ιδανικού προορισμού για αθλητικό τουρισμό. Η οργάνωση θα λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνοντας έξι διαφορετικούς αγώνες: 5,5 και 11 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή γύρω από τον λόφο του Λυκαβηττού με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ξενοδοχείο St George Lycabettus, 4,5 και 9 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή, επίσης με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ξενοδοχείο, καθώς και τις σκυταλοδρομίες Lycabettus Road Relay, μήκους 11 χλμ. στην άσφαλτο και Lycabettus Trail Relay, μήκους 9 χλμ. σε χώμα. Συνολικά, στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 αθλητές και αθλούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ φέτος συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.300 άτομα.


• Τέλος, στις εκδηλώσεις του φημισμένου Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2023 με θέμα «Ρέθυμνο – Αναγέννηση» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, χοροί, κυνήγι θησαυρού, παιδικές εκδηλώσεις, θεάματα δρόμου, εκθέσεις, εικαστικές δραστηριότητες και συναυλίες, ενώ αποκορύφωμα αποτελεί η Μεγάλη Παρέλαση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή περίπου 15.000 καρναβαλιστών και 100.000 επισκεπτών. Πρόκειται για έναν βραβευμένο θεσμό, μέλος του παγκοσμίου δικτύου καρναβαλικών πόλεων FECC, που συμβάλει καθοριστικά στην εξωστρεφή προβολή του Ρεθύμνου και ευρύτερα της Κρήτης, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη της περιοχής αλλά και όλης της χώρας ως προορισμού ταξιδιωτικών εμπειριών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα