Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 14:38

Ποια στατιστικά για τον τουρισμό που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Φωτό) | Γράφει η Κέλλυ Δημητρούλια

Ποια στατιστικά για τον τουρισμό που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Φωτό)  | Γράφει η Κέλλυ Δημητρούλια

Έφτασε η ώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να παρουσιάσει στατιστικά ικανοποίησης τουριστών που άρχισε να συλλέγει κάποια στιγμή μέσα, πριν τη λήξη της θερινής σεζόν 2022. Μια δικαίωση του Go On και της Εύφορης γης, που είχαν επισημάνει από τον Ιούνιο 2022 ακριβώς αυτή την έλλειψη. Την μη ύπαρξη στατιστικών για την ικανοποίηση των τουριστών, όταν αναχωρούν από τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" (βλ. φωτό). 

Η παρουσίαση θα γίνει αυτή την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στις 19.00 στο ξενοδοχείο Pharae Palace.

Ελπίζουμε πέρα από το τι απάντησαν όσοι πήραν στα χέρια τους -και παρέδωσαν με κάποιον τρόπο- το έντυπο, να μάθουμε πόσοι από πόσους αναχωρούντες συνολικά τουρίστες το απάντησαν, πού το εναπόθεσαν ή με ποιον τρόπο το υπέβαλαν.

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους έχουμε την απορία για το πώς έστειλαν τις απαντήσεις οι τουρίστες, ενώ δεν υπήρχε κάποια ένδειξη e-mail ή QR κ.λπ. στο έντυπο,. Ούτε όμως κάποιο κουτί στο περίπτερο της Περιφέρειας στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται έξω από την πύλη των... αφίξεων. Εκεί είχε τοποθετηθεί σε σταντ το ερωτηματολόγιο με την χειρόγραφη ένδειξη QUESTIONΝAIRE. Ίσως πάντως ο στόχος να ήταν να το πάρουν μαζί τους οι τουρίστες κατά την άφιξή τους στη Μεσσηνία και να το υποβάλλουν κατά την αναχώρησή τους! 

(Φωτό: 06/10/2022 17.35)

Μπράβο πάντως για την κινητοποποίηση και τη συλλογή στατιστικών, πέρα από τα όποια πιθανά λάθη και παραλείψεις τα οποία μπορούν να βελτιωθούν. Θετικά μπορεί να λειτουργήσει η συλλογή στατιστικών, όταν και αν γίνεται ουσιαστικά.

Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου ήταν στα αγγλικά και ζητούσαν απαντήσεις σχετικά με: το φύλο, την ηλικία, την χώρα προέλευσης, τον λόγο και την παρέα του ταξιδιού, το πλήθος των επισκέψεων στην Πελοπόννησο, το μέσο άφιξης, τους λόγους επιλογής της Μεσσηνίας, πως έμαθαν για την Μεσσηνία, τη διάρκεια του ταξιδιού, του νομούς που επισκέφθηκαν, που διέμειναν, πως ήταν η εμπειρία τους, εάν θα επαναλάμβαναν την επίσκεψη, εάν θα πρότειναν τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο σε άλλους επισκέπτες.

Χρήσιμα στοιχεία μεταξύ άλλων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μια πιο διευρυμένη και πιο οργανωμένη έρευνα, για τον τουριστικό σχεδιασμό ευρύτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022