Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 22:00

Grand Travel Awards Νορβηγίας 2023: Πρωτιά για την Ελλάδα

Grand Travel Awards Νορβηγίας 2023: Πρωτιά για την Ελλάδα

Ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός του 2023 (Best Tourism Destination 2023) αναδείχθηκε η Ελλάδα στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA), που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Το βραβείο της Ελλάδας ως Best Tourism Destination 2023.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα μας αποσπά μια κορυφαία διάκριση στα συγκεκριμένα βραβεία, αφού το 2022 η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας είχε αναδειχθεί ως ο Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού (The Best Foreign Tourist Office of the year 2022).

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών, Π. Μούρμας, παραλαμβάνει το ελληνικό βραβείο.

Τα GTA διοργανώνονται ανελλιπώς επί 25 χρόνια από τo επαγγελματικό περιοδικό Reis και την ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας, Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία, αποτελώντας την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ο CEO του Travel News Νορβηγίας, D. Kurtz, κατά την έναρξη της τελετής των Grand Travel Awards 2023.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών, Παύλος Μούρμας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βράβευση και ευχαρίστησε εκ μέρους του ΕΟΤ και του Γ.Γ., Δημήτρη Φραγκάκη, όλους όσοι ψήφισαν την Ελλάδα, σημείωσε: «Τι είναι αυτό που προσελκύει τους Νορβηγούς στη χώρα μας; Είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, οι απέραντες αμμώδεις παραλίες, η γαστρονομία, η φύση, οι δραστηριότητες ή ο πολιτισμός της χώρας με τα διάσπαρτα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που την μετατρέπουν σε “υπαίθριο μουσείο”; Πιστεύω ότι πέρα από αυτά, ιδιαίτερη σημασία για τους επισκέπτες μας έχουν οι άνθρωποι και η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Για τον λόγο αυτό καλώ όσους Νορβηγούς μάς επισκέφθηκαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια να μας επισκεφθούν και πάλι αυτή την χρονιά, αλλά και όσους δεν έχουν έρθει ακόμα να το κάνουν φέτος. Τους βεβαιώνω ότι μπορεί την πρώτη φορά να έρθουν ως “επισκέπτες”, αλλά να είναι σίγουροι ότι θα επιστρέψουν στην Νορβηγία ως “φίλοι” μας».

Από την εκδήλωση των βραβείων GTA 2023. Από αριστερά, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, Κ. Δανασσής, ο Π. Μούρμας από την Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και οι L. Sandaker-Nielsen και Br. Huser από την Flyr Airlines. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κος Μούρμας είχε συνάντηση, παρουσία του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, Κωνσταντίνου Δανασσή, με τον Strategic Advisor στον CEO της αεροπορικής εταιρείας Flyr Airlines, Lasse Sandaker-Nielsen, και τον οικονομικό διευθυντή της, Brede Huser, με τους οποίους συζήτησε την ένταξη στο πρόγραμμα της εταιρείας επιπλέον πτήσεων από την Νορβηγία προς νέους ελληνικούς προορισμούς.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022