Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 10:40

Συνεργασία Πολεμικού Μουσείου - Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την προβολή του στρατιωτικού τουρισμού

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο με τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον Πρόεδρο Δ.Σ. Αναστάσιο Λιάσκο, τον Α’ Αντιπρόεδρο, Αντιστράτηγο Νικόλαο Χιονή και τον αρμόδιο για το θέμα Ειδικό Σύμβουλο του Πολεμικού Μουσείου Χρήστο Πετρέα, με στόχο την προώθηση του στρατιωτικού τουρισμού.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που θέτει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού για την ανάδειξη και στην χώρα μας, ενός σχετικά νέου είδους
τουρισμού, αλλά με ραγδαία ανάπτυξη στο εξωτερικό.


Αφού διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύμπραξης των δύο φορέων για την ενίσχυση της προβολής τουριστικών μνημείων στρατιωτικού ενδιαφέροντος, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν 27 Πολεμικά Μουσεία και στρατιωτικά μνημεία της χώρας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ ( https://www.visitgreece.gr/ ), όπως και η προβολή αυτών στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που ο ΕΟΤ συμμετέχει κάθε χρόνο. Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί διαδραστικός χάρτης με τα μουσεία στην εφαρμογή του ΕΟΤ για τις κινητές συσκευές ( https://visitgreeceapp.com/), και ο ΕΟΤ να διοργανώσει δημοσιογραφικές αποστολές από το εξωτερικό προς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας που διαθέτουν πλούσια στρατιωτική ιστορία και μουσεία.  
Όπως διαπιστώθηκε και στην συνάντηση, η Ελλάδα διαθέτει πλήθος στρατιωτικών αξιοθέατων σε ολόκληρη την επικράτεια όπως μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, ακίνητα μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες σε ολόκληρη τη επικράτεια, όπου έχουν λάβει χώρα σημαντικά για την Ελληνική Ιστορία πολεμικά γεγονότα (μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις, κ.λπ).
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση να συνεχιστεί η συνεργασία του ΕΟΤ με το Πολεμικό Μουσείο για την περαιτέρω ανάδειξη των μνημείων αυτών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα