Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 09:18

Το ελληνικό τουριστικού προϊόν στην Πολωνική αγορά

Στην εκδήλωση «Greek Tourism Workshop» στη Βαρσοβία, που διοργανώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο η Κεντρική Μακεδονία και το Ηράκλειο Κρήτης.

 Με μεγάλο χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τουριστικοί εκπρόσωποι από την Κεντρική Μακεδονία και το Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχαν σε Business to Business (B2B) συναντήσεις στην Βαρσοβία, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η Πολωνία έχει εξελιχθεί σε μία από τις δυναμικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού προς τη χώρα μας.

 Στην εκδήλωση «Greek Tourism Workshop» στην Πολωνία τιμήθηκε ιδιαίτερα η Κεντρική Μακεδονία, ενώ το Ηράκλειο εκπροσώπησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης με 20 εκπροσωπούμενες τουριστικές επιχειρήσεις (τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία). Από πολωνικής πλευράς, συμμετείχαν οι σημαντικοί Τ.Οs «TUI Poland», «Itaka», «Grecos Holiday» και «Nekera», η δυναμική πλατφόρμα τουριστικών πωλήσεων «Fly.pl», εκπρόσωποι των πολωνικών μέσων ενημέρωσης «Wiadamosci Turystyczne», «Rzeczpospolita», «Think MICE», «Polska Press» και «Waszaturystyka.pl», καθώς και κορυφαίοι travel bloggers της χώρας.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, Μιχάλης Δαρατζίκης, άνοιξε την εκδήλωση συγχαίροντας τον ΕΟΤ Πολωνίας & Τσεχίας για την πρωτοβουλία του. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντικότητα τέτοιων δράσεων που στόχο έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Η Νικολέτα Νικολοπούλου Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, παρουσίασε τις πολλαπλές ευκαιρίες που προσφέρει συνολικά η Ελλάδα στους Πολωνούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια όλου του έτους και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λεωνίδας Τσιαντής, συμπλήρωσε την παρουσίαση αναδεικνύοντας το ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν της περιοχής. 

Οι Πολωνοί συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης και προωθητικά video του ΕΟΤ και των ελληνικών συμμετοχών, ενώ προμηθεύτηκαν θεματικά φυλλάδια και δώρα από τον ΕΟΤ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με live cooking και ελληνικό μπουφέ, καθώς και κλήρωση αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα, προσφορά της Aegean Airlines.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα