Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 11:55

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στο 1ο Greek Panorama B2B Roadshow στις ΗΠΑ

Το τουριστικό προϊόν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, παρουσιάστηκαν στο αμερικανικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού, εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της αμερικανικής αγοράς, στο 1ο B2B Roadshow για την Ελλάδα.

 Στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων που έγιναν από 7 έως 10 Μαΐου 2018 σε τρία μεγάλα αστικά κέντρα της Αμερικής, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον συγκεντρώθηκαν σημαντικά συμπεράσματα και στοιχεία για την περαιτέρω διείσδυση της Πελοποννήσου και της Ελλάδος, σε μία από τις πιο εύρωστες οικονομίες του κόσμου.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων, Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με σημαντικά στελέχη της αμερικανικής τουριστικής αγοράς, εκπροσώπους της ASTA και της FedHATTA και με εκπροσώπους της Ομογένειας, της Εκκλησίας και των Προξενικών Αρχών της Ελλάδας, όπου τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες, τις εμπειρίες και το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει η Πελοπόννησος για κάθε είδους «θεματικού» τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη της σε νέες αγορές.


Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο δρ. Παπαφωτίου τόνισε για τους Έλληνες ομογενείς πως «αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για όλους μας, επιδίωξη μας είναι να κρατήσουμε την Ομογένεια κοντά στις ρίζες και στις παραδόσεις της πατρίδας μας, ενώ τους ευχαρίστησε για το μεγάλο και δύσκολο αγώνα που δίνουν για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, της Ορθόδοξης Πίστης και του πολιτισμού μας».
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο δρ. Παπαφωτίου υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες προώθησης και προβολής της Ελλάδας και της Πελοποννήσου ενώ σημείωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις στοχευμένες δράσεις της έχει αναπτύξει με συνέπεια την εξωστρέφεια της και έχει καταστήσει την Πελοπόννησο ως αναγνωρίσιμο προορισμό στον χώρο της τουριστικής αγοράς.
Την διοργάνωση ανέλαβε η North Events μαζί με την Hellas North American Events σε στρατηγική συνεργασία με την ASTA, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Αμερικής και τελέστηκε υπό την αιγίδα της fedHATTA.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα