Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 09:00

Η Καλαμάτα στο εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων

Σύνδεση με Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο, Αρκαδία (λίμνη Τάκα) και άλλες περιοχές θα αποκτήσει η Καλαμάτα, καθώς εντάσσεται στο σχέδιο πτήσεων της Hellenic Seaplanes.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «με την έλευση του μήνα Αυγούστου η Καλαμάτα έλαβε την περιβαλλοντική αδειοδότηση (για το έργο του υδατοδρομίου) ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τόσο από πλευράς της Hellenic Seaplanes, που έχει αναλάβει την αδειοδότηση, όσο και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

ΠΛΗΡΗΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ

Η εκκρεμότητα που αφορούσε την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει εξαλειφθεί καθώς ανακοινώθηκε η έγκρισή της (δείτε ΕΔΩ) και πλέον ο τεχνικός φάκελος του υδατοδρομίου κατατέθηκε πλήρως επικαιροποιημένος και σύμφωνος με το νέο νόμο στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησής του.

Η υλοποίηση του υδατοδρομίου της Καλαμάτας φέρει τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας υδατοδρομίου από την εποχή που ήταν Δήμαρχος της πόλης, αλλά και του σημερινού Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου».

ΤΟ ΕΡΓΟ

«Βάσει του πλάνου που αφορά το έργο, το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών συνολικής επιφανείας 120 τ.μ. καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Τα υδροπλάνα που θα αναλάβουν το πτητικό έργο είναι τα Viking Twin Otter Series 400, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες το καθένα και να αναπτύσσουν ταχύτητα έως 320 χιλιόμετρα την ώρα. Όσον αφορά στο πτητικό έργο, αυτό αναμένεται να αυξάνεται σταδιακά, ξεκινώντας από έως πέντε ζεύγη πτήσεων ημερησίως (άφιξη – αναχώρηση) στην έναρξη της δραστηριότητας (2022) και αγγίζοντας, σε βάθος πενταετίας, το μέγιστο, που θα είναι έως είκοσι ζεύγη πτήσεων (αφίξεις – αναχωρήσεις) ημερησίως. Στο υδατοδρόμιο αναμένεται να απασχολούνται μέχρι πέντε άτομα".

«Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με στρατηγική σημασία για τη Hellenic Seaplanes και το σχέδιο πτήσεων που θα χαραχθεί από και προς το υδατοδρόμιό της θα διασυνδέσει πολλές γειτονικές περιοχές, ενώ είναι 100% σίγουρο ότι η παρουσία του υδατοδρομίου θα ισχυροποιήσει την ήδη υπάρχουσα τουριστική δύναμη της πόλης, όντας προορισμός που μπορεί να υποστηρίξει πολλά και διαφορετικά είδη τουρισμού» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε μας:

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα