Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 22:58

Για τις σύγχρονες μεθόδους στρατηγικού σχεδιασμού μίλησε ο πρόεδρος του ΞΕΕ σε μεταπτυχιακούς φοιτητές

Οι σύγχρονες μέθοδοι στρατηγικού σχεδιασμού των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν το αντικείμενο της ομιλίας του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Αλέξανδρου Βασιλικού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Βασιλικός μίλησε σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Ο κ. Βασιλικός, ήταν προσκεκλημένος του Αρκά Πανεπιστημιακού και προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου δρ. Κων/νου Μαρινάκου, υπεύθυνου και διδάσκοντα του μαθήματος «Στρατηγικός Σχεδιασμός  και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων».

Στην διάλεξη επίσης, εκ μέρους των εμπλεκόμενων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Κέντρων, παρευρέθηκαν ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής Δρ. Περικλής Λύτρας, ο πρώην πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής δρ. Δημήτριος Λαλούμης και πολλοί ακόμα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατά την διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας εισήγησής του  ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε εκτενώς στις σύγχρονες μεθόδους Στρατηγικού Σχεδιασμού των Τουριστικών Επιχειρήσεων, μεταφέροντας με βάση την  ειδική του  γνώση και την πολυετή επιχειρηματική του δράση, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μεγαλομετόχου της εταιρίας Airotel που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με έξι ξενοδοχεία στην Αθήνα, στην Καβάλα και στην Πάτρα. Επιπλέον εξέθεσε τις απόψεις του ως προς τις  δυνατότητες που έχουν σήμερα οι τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν δυναμικά, μέσα σε ένα κλίμα διεθνοποιημένης και παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και ποιες μεθόδους ενδείκνυται να ακολουθήσουν για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα στην αγορά.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδες ήταν το κλίμα και από πλευράς συμμετεχόντων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι απεύθυναν ενδιαφέροντα ερωτήματα στο εισηγητή, αναφορικά με το αντικείμενο της διάλεξης και τον τρόπο με τον οποίο,  μέσω του κατάλληλου στρατηγικού σχεδιασμού και της μεγέθυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την διατήρηση και εξέλιξη του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού αλλά και την  απορρόφηση νέων στελεχών στην τουριστική αγορά κατάλληλα καταρτισμένων. 

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του μαθήματος δρ. Κων.  Μαρινάκος και όλο το  εμπλεκόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του Μ.Π.Σ., εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στον κ. Βασιλικό για την ένθερμη συμμετοχή του και την συμβολή του στην σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα  για την  ανάπτυξη μιας ισχυρής και σταθερής διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την τουριστική αγορά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα