Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 20:41

Ξέσπασμα αγανάκτισης από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας

"Θα προτιμούσαμε σε αυτή την προσπάθεια να μη μέναμε μόνοι" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, τονίζοντας πως "διαχρονικά, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείτο με τον ανελκυστήρα, το κράτος προτιμούσε .. τις σκάλες".

Δηλώνει ωστόσο πως παρά τα δύσκολα, "θα πράξουμε και πάλι το επαγγελματικό μας καθήκον και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος της περιόδου θα κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας με λιγότερη ανησυχία από ότι τα ανοίξαμε".

 

Αναλυτικά αναφέρει "Διανύουμε την τελική ευθεία πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι προσδοκίες έρχονται σε "σύγκρουση" με τις διαπιστώσεις. Οι αιτίες αναζητούνται ανάμεσα σε όσα θα θέλαμε και μπορούμε ως χώρα να πετύχουμε και όσα τελικά καταφέρνουμε. Πολύ περισσότερο που οι ξένοι είναι, κυρίως, εκείνοι που, κυριολεκτικά, λογαριάζουν χωρίς τον (Έλληνα) ξενοδόχο. Εδώ και αρκετό καιρό είχαμε επισημάνει ότι οι κυοφορούμενες (τότε) διμερείς συμφωνίες θα έπρεπε να αποκτήσουν περιεχόμενο. Δυστυχώς, αν κρίνουμε από την πρόσφατη κατάταξη της Ελλάδας στην πορτοκαλί ζώνη από τη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση του Λονδίνου ακόμα και αν κυοφορείτο, οδηγήθηκε, τελικά, στην "άμβλωση".

Εμείς οι παλιότεροι της γενιάς των ξενοδόχων που έχουμε, εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίσει τα πάνδεινα από τα "σκαμπανεβάσματα" του τουρισμού στη χώρα μας, δεν χάνουμε, παρόλα αυτά την αισιοδοξία μας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, διαχρονικά, ενώ η ιδιωτική πρωτοβουλία κινείτο με τον ανελκυστήρα, το κράτος προτιμούσε .. τις σκάλες. Και εφέτος, λοιπόν, χαιρετίζοντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Ελληνικού τουρισμού, φροντίζοντας με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό μας να προσελκύσουμε και να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας που επισκεπτόμενοι τον τόπο μας θα φροντίσουν να κρατήσουν μαζί μας όρθια και την Εθνική Οικονομία.

Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε, σε αυτή την προσπάθεια, να μην είμαστε μόνοι. Και, κυρίως, να μη μένουμε παραπλανημένοι.
Ωστόσο, θα πράξουμε και πάλι το επαγγελματικό μας καθήκον και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος της περιόδου θα κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας με λιγότερη ανησυχία από ότι τα ανοίξαμε".

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα