Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 14:22

Προορισμός η Πελοπόννησος

Οι αριθμοί ευημερούν, αλλά η υπερφορολόγηση «τραυματίζει» τον ελληνικό τουρισμό και καθώς το 2018 αναμένεται να είναι μια δυναμική χρονιά, απαιτείται η εκπόνηση ενός σύγχρονου και εμπεριστατωμένου Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού.

Αυτά τονίζει σε συνέντευξή του στο e-magazine «Εύφορη Γη» ο Δημήτρης E. Πολλάλης, αντιπρόεδρος οικονομικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, σύμβουλος Δ.Σ. και Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, α' αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.
Όπως επισημαίνει, το 2017 έκλεισε με θετικό πρόσημο. «Και ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία στις τουριστικές αφίξεις, τα έσοδα των επιχειρήσεων όλο και συρρικνώνονται. Πώς είναι δυνατόν να γεμίζει το ταμείο, όταν το πλήθος των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, μένουν λιγότερες μέρες και καταναλώνουν πολύ λιγότερα χρήματα; Πώς είναι δυνατόν να προσφέρεις ανταγωνιστικές τιμές όταν το τουριστικό σου προϊόν επιβαρύνεται με πρόσθετους και άδικους φόρους; Τι και αν ευημερούν λοιπόν οι αριθμοί των αφίξεων; Το σίγουρο είναι ότι όσο θα διατηρείται αυτή η δυσαναλογία αφίξεων-εσόδων, τόσο θα πλήττεται η βιωσιμότητα των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, τα ταμεία θα στενάζουν και το τουριστικό μας προϊόν θα χάνει χρόνο με το χρόνο την ανταγωνιστικότητά του».
Διαβάστε περισσότερα στο e-magazine «Εύφορη Γη»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα