Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 22:01

Ο Περικλής Μαντάς στην υφυπουργό Τουρισμού για νέα τουριστική σχολή στην Καλαμάτα

Συνάντηση εργασίας είχε πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με την υφυπουργό Τουρισμού, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και εναλλακτικού τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις υποδομές της Μεσσηνίας, με στόχο αφενός την καλύτερη δυνατή στήριξη των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό στην περιοχή μας, αλλά και αναφορικά με τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει την υφυπουργό για τη μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση που διαθέτει τα τελευταία χρόνια ο νομός Μεσσηνίας με άξονα τον τουρισμό. Ειδικότερα στάθηκε στην αυξητική πορεία που είχε το αεροδρόμιο Καλαμάτας μέχρι την έλευση της πανδημίας και στη δυναμική που έχει πλέον αναπτυχθεί και αναμένεται να συνεχιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δραστηριότητες της εμβληματικής επένδυσης της Costa-Navarino, καθώς και τα σχέδια της εταιρείας για νέες επενδύσεις γύρω από τον τουρισμό, όπως και οι ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την αναβάθμιση των οδικών αξόνων της περιοχής.

Ειδική αναφορά πραγματοποιήθηκε στον κλάδο της εκπαίδευσης που σχετίζεται με τα τουριστικά επαγγέλματα. Ειδικότερα ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κα Ζαχαράκη για τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών τουριστικής εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, η οποία περιορίζεται σε ένα δημόσιο ΙΕΚ και δύο ιδιωτικά, με αποτέλεσμα η προσφορά για εξειδικευμένο προσωπικό στα τουριστικά επαγγέλματα να εμφανίζει στοιχεία κορεσμού και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση να μην μπορεί σταδιακά να καλυφθεί. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η προοπτική λειτουργίας μιας νέας ανώτερης τουριστικής σχόλης στην Καλαμάτα στα πρότυπα των ΑΣΤΕΡ (Ρόδος) και ΑΣΤΕΚ (Κρήτη), προσέγγιση η οποία ευθυγραμμίζεται με τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού σχετικά με τη λειτουργία ανάλογων δομών στο πλαίσιο της κατηγορίας εκπαίδευσης 6.

Η υφυπουργός ευχαρίστησε τον βουλευτή για την ενημέρωση και τη διεξοδική συζήτηση και αναγνώρισε την αναγκαιότητα ίδρυσης μιας νέας τουριστικής σχολής στην Καλαμάτα. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά την ολοκλήρωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά επί των διαδικασιών και προϋποθέσεων που θα έχουν μέχρι τότε εξειδικευθεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα