Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:26

Παρουσίαση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός με ευρεία αντιπροσώπευση σε τουριστικά γραφεία της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ στην εκδήλωση Outbound Travel Bazaar (OTB) με θέμα “Greece Meets Thailand & Vietnam”.

Παρουσίαση της Ελλάδας σε τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού διεξήχθη στις 20 Μαρτίου στην Ταϊλάνδη και στις 22 Μαρτίου στο Βιετνάμ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της πρεσβείας της Ελλάδας στη Ταϊλάνδη, της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βιετνάμ, του Pacific Asia of Travel Association (PATA), του Thailand Travel Agents Association (ΤΤΑΑ) και του Vietnam Society of Travel Agents (VISTA).

Η δράση διοργανώθηκε από την εταιρία Travel Media Applications και το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HTCC), με επίσημο ταξιδιωτικό οργανισμό το Argo Travel Group το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και 6 χρόνια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στην ελληνική αποστολή στο OTB 2018 εκτός από το Argo Travel Group συμμετείχαν το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, το Wyndham Grand Athens, το B4u Travel, η Variety Cruises, και το Luxury Yachting.travel, παρουσιάζοντας έτσι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού τουρισμού.

Οι αγορές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις στον εξερχόμενο τουρισμό τους. Οι Βιετναμέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό φτάνουν τα 5 εκατ. το χρόνο και ξοδεύουν περίπου 6 δισ. δολάρια δηλαδή κατά μέσο όρο 930 δολάρια ανά ταξίδι το άτομο, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι το 2021 θα φτάσουν τα 7,5 εκατ. τουρίστες. Σημαντική ήταν η παρατήρηση του Vietravel, ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operator του Βιετνάμ που δήλωσε ότι από το 2014 στο 2015 υπήρξε αύξηση κατά 145% των πακέτων για το εξωτερικό.

Επίσης, οι Ταϊλανδοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό έχουν ήδη φτάσει τα 7,74 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 13,9% από το 2015 στο 2016 σύμφωνα με το Tourism Council of Thailand (TCT). Έτσι οι προβλέψεις είναι ότι την επόμενη τριετία θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. τουρίστες, ενώ ο μέσος όρος των χρημάτων που ξοδεύουν ανά ταξίδι είναι τα 995 δολάρια το άτομο.

«Οι αγορές του AEC (ASEAN Economic Community) και ευρύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον στον εξερχόμενο τουρισμό τους διότι παρουσιάζουν ραγδαία οικονομική ανάπτυξη με αποτέλεσμα η μεσαία τους τάξη να διευρύνεται γεγονός που επηρεάζει άμεσα τα ταξίδια στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Κουμέλης, συνιδρυτής της διοργανώτριας εταιρείας Travel Media Applications και αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος εδρεύει στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης από το 2012.

«Με το OTB στοχεύουμε να ανοίξουμε σταδιακά τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας προς την Ελλάδα και γι’ αυτό κάθε χρόνο θα προσθέτουμε και νέες αγορές», συμπλήρωσε ο κ. Κουμέλης.

«Με την Travel Media Applications συνεργαστήκαμε συστηματικά τη διετία 2013-2014 για να ανοίξουμε τις αγορές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ μέσα από ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων δράσεων. Έκτοτε, έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα εκθετική αύξηση των εισερχομένων γκρουπ προς την Ελλάδα και από τις δύο αγορές, γεγονός που μας έκανε να συμμετέχουμε ενεργά στο Outbound Travel Bazaar το οποίο δίνει ώθηση στις προσπάθειες της τουριστικής βιομηχανίας για εύρεση νέων αγορών», ανέφερε ο κ. Στρατής Βουρσούκης, Director of Sales & Marketing του Argo Travel Group.

Το Outbound Travel Bazaar θα πραγματοποιηθεί ξανά στις αγορές στην Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ τον Ιανουάριο του 2019, ενώ προβλέπεται να προστεθεί και μία ακόμα αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα