Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 12:39

Πρόγραμμα για αειφόρο τουρισμό στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Συμμετέχοντας ως κύριος εταίρος στο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα «Interreg Med Consume-Less», ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτείνει δράσεις αειφόρου περιβαλλοντικής πολιτικής στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι δράσεις αυτές στοχεύουν αφενός, στην υπεύθυνη κατανάλωση ενέργειας και νερού και αφετέρου στη μείωση δημιουργίας αποβλήτων, προωθώντας παράλληλα την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Το πρόγραμμα «Consume-Less» απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις του προορισμού, όπως τουριστικά καταλύματα, καφέ, εστιατόρια και κάθε είδους καταστήματα τροφίμων και χειροτεχνίας.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν εντελώς δωρεάν, με μόνη υποχρέωση να τηρούν ορισμένα απαραίτητα κριτήρια που ορίζονται από το πρόγραμμα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν διεθνώς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος www.consumelessmed.org καθώς και να χρησιμοποιούν το σήμα Consume-Less σε κάθε προωθητική τους ενέργεια.

Πληροφορίες για την δράση διατίθενται από τους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος, κ. Δημήτριος Κουκουζής & κ. Φωτεινή-Άννα Γκοτζιά, τηλ.: 22853-60140, 6979375637, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα