Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:03

Η Κρήτη ως γαστρονομικός προορισμός στο φεστιβάλ «Mount Athos Area Kouzina 2018»

Το φεστιβάλ «Mount Athos Area Kouzina 2018» φέτος τιμά την Κρήτη ως γαστρονομικό προορισμό.

Η Κρήτη θα είναι η τιμώμενη περιοχή της Ελλάδας στο φετινό φεστιβάλ «Mount Athos Area Kouzina 2018» που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού στην χώρα μας. Στο φετινό φεστιβάλ με την στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Χερσονήσου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, την Κρήτη θα εκπροσωπήσει ο σύλλογος γυναικών Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου «Εργάνη».
Το «KOUZINA» σύμφωνα με τον οργανωτή, αποτελεί για την περιοχή του Άθω κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός και θα εστιάσει στο «πάντρεμα» της τοπικής παράδοσης με την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής που συμμετέχει στο φεστιβάλ και περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στην περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάστηκε το φεστιβάλ παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φασουλάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, της διευθύντριας μάρκετινγκ του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρίας Πάππα, της Προέδρου του συλλόγου «Εργάνη» Σεβαστής Κρασσανάκη-Μακρογιαννάκη και εκπροσώπων φορέων.
Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ για την διοργάνωση του Φεστιβάλ αναφέρθηκαν τα εξής:
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης:
«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, που αναδεικνύουν την μοναδική Κρητική διατροφή, που αποτελεί βασικό πυλώνα του τουριστικού μας προϊόντος. Η Κρήτη διαθέτει δυνατά πλεονεκτήματα στην παραδοσιακή διατροφή, ένας τομέας που στηρίζει ουσιαστικά το τουρισμό στο νησί μας. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή του συλλόγου γυναικών «Εργάνη» που θα αναδείξει πανελλαδικά στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Κρητική Κουζίνα, την Κρητική παράδοση, αλλά και τον τουρισμό μας».
Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης:
«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, ένα φεστιβάλ που έχει να κάνει με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και όχι μόνο, με αναφορά σε όλη τη Μεσόγειο και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Χαλκιδική με τη συμμετοχή και δικών μας φορέων και με τη στήριξη του δήμου Χερσονήσου, της Περιφέρειας Κρήτης. Ο σύλλογος γυναικών «Εργάνη» από την Επισκοπή συμμετείχε και πέρσι, θα συμμετέχει και φέτος και δείχνει με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διάδοση της Κρητικής κουζίνας στο Μεσογειακό πολιτισμό. Πιστεύω ότι η γαστρονομία είναι από τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν στο τοπικό πολιτισμό αλλά και στον τουρισμό, είναι συνδεδεμένη απόλυτα με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας στο σύνολό της. Είναι μία πρόκληση που θα βοηθήσει το τουριστικό προϊόν και της ενδοχώρας».
Διευθύντρια marketing και επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα: 
«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια, πραγματοποιείται στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου, περιλαμβάνει 32 εκδηλώσεις και αναδεικνύει όλες τις γαστρονομικές τεχνικές. Φέτος τιμώμενος Ελληνικός προορισμός είναι η Κρήτη και στο πλαίσιο αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να παρουσιάσουμε το φεστιβάλ, και να προσκαλέσουμε τους Κρήτες να συμμετέχουν και να ακολουθήσουν το σύλλογο γυναικών «Εργάνη» που παίρνει μέρος στο φεστιβάλ».
Πρόεδρος συλλόγου γυναικών Επισκοπής δήμου Χερσονήσου «Εργάνη» Σεβαστή Κρασσανάκη-Μακρογιαννάκη: 
«Μεγάλη τιμή, μεγάλη πρόκληση, να συμμετέχουμε στο γαστρονομικό φεστιβάλ Mount Athos area kouzina ένα φεστιβάλ που εστιάζει στο γαστρονομικό τουρισμό και εμείς έχουμε κληθεί ως σύλλογος γυναικών να το υποστηρίξουμε γαστρονομικά. Δεν κάνουμε κάτι άλλο από αυτό που αγαπάμε, να στηρίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά και την ταυτότητα του τόπου μας. Ως Κρητικές ως Ελληνίδες με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε πάρα πολλά τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με τις γυναίκες της Χαλκιδικής και κατ’ επέκταση όλης της Ελλάδας. Ο σύλλογος μας έχει 300 μέλη, έχει σκοπό την ενδυνάμωση της γυναίκας στην ενδοχώρα στην περιοχή μας, ιδρύθηκε το 2001 στην Επισκοπή και ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου για την ουσιαστική στήριξη».
Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης: ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου για θέματα πολιτισμού Ευθύμης Μουντράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου Γιάννης Χρηστάκης, το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μαρία Συμεωνίδου, το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Εύα Κατσαράκη και η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ  εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα