Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 13:49

Άνοιγμα στη γερμανική αγορά από τον δήμο Καρπάθου και επιδίωξη νέων απευθείας πτήσεων

Με σημείο αναφοράς τον «ούριο άνεμο» στις αυξημένες προκρατήσεις των Γερμανών τουριστών για Ελλάδα, ο δήμος Καρπάθου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB 2018, στο Βερολίνο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Καρπάθου Μιχάλης Λυτός που εκπροσώπησε το δήμο παρουσία επαγγελματιών του νησιού, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Καρπάθου προχώρησε με την εταιρία Marketing Remake, σε επιλεγμένες πολυεπίπεδες προσεγγίσεις σε ομάδες – στόχους και επηρεαστές της γερμανικής αγοράς και όχι μόνο.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από προεργασία μηνών και με την ενεργό στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στους εκπροσώπους του δήμου Καρπάθου και τη Germania Airlines με διττό στόχο, αφενός το άνοιγμα του προορισμού με νέες απευθείας πτήσεις από Μόναχο και Ντίσελντορφ και αφετέρου την ανάδειξη του προορισμού μέσα από οργανωμένες συνέργειες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενέργειες δημοσίων σχέσεων αλλά και προωθητικές δράσεις, καθώς η Κάρπαθος προβαλλόταν ταυτόχρονα και από το περίπτερο της δημοφιλούς αεροπορικής εταιρίας με διανομή προωθητικού υλικού κατά τη διάρκεια της ITB.

Στην ίδια κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επαφές με κορυφαία στελέχη από καθιερωμένους tour operators όπως η FTI, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με γνώμονα τις νέες πτήσεις, ενώ συμφωνήθηκε η οργάνωση ταξιδιών με δημοσιογράφους που συνεργάζονται με έγκριτα ΜΜΕ όπως η Die Welt. Επιπλέον, βαρύτητα δόθηκε στην προσέγγιση κορυφαίων bloggers από Μ. Βρετανία και Γερμανία για την ανάδειξη των καταδύσεων και άλλων ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ τόσο οι επαγγελματίες όσο και το κοινό ενημερώθηκαν για το εμπλουτισμένο «προϊόν» της Καρπάθου και εντυπωσιάστηκαν από το περίπτερο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ο δήμος συμμετείχε με stand.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα