Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 12:42

Δανοί τουρίστες ζουν την εμπειρία - Μαζεύουν ελιές κάθε χρόνο στη Μεσσηνία (video-photos)

 

 

Ταξίδια που προσφέρουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες επιλέγουν όλο και περισσότεροι τουρίστες.

Στο πλαίσιο αυτό, Δανοί τουρίστες βρέθηκαν στη Μεσσηνία και συμμετείχαν στο λιομάζωμα.

Για μία ακόμη χρονιά το πρακτορείο «Τριγκιλίδας Travel» διοργάνωσε με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στη Μεσσηνία», προσφέροντας σε Δανούς τουρίστες μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. 

Οι Δανοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μάζεψαν ελιές, έστρωσαν το λιόπανο, κλάδεψαν, ράβδισαν και σάκιασαν τον μαζεμένο καρπό στο Λυκότραφο Μεσσηνίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Καρούμπαλης Α.Ε. στη Μάδαινα, όπου είδαν την επεξεργασία του ελαιόκαρπου από κοντά και γεύτηκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί, τη γνωστή καψάλα και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως λαλάγγια, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα όπως δίπλες και κουραμπιέδες. Οι τουρίστες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη -για τους περισσότερους- εμπειρία και τόνισαν τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.

Το ταξίδι τους αυτό στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Πελοποννήσου όπως τη Μάνη, τον Μυστρά, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα. 

Το γραφείο «Τριγκιλίδας Travel» ήδη διοργανώνει τα επόμενα ταξίδια αγροτουρισμού, ώστε ακόμη περισσότεροι τουρίστες να γνωρίσουν την επεξεργασία του ελαιολάδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του.

Δείτε το video:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα