Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 16:49

"Γεύση" από Κρήτη στη Ρουμανία

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας «TTR» που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι προβλήθηκε η περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματά της στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ιστορία και τον αγροδιατροφικό τομέα σε στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Στη διάρκεια της έκθεσης οι εκπρόσωποι της περιφέρειας είχαν συναντήσεις με πολλούς σημαντικούς φορείς του τουρισμού, δημοσιογράφους και με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ρουμανίας με σκοπό την περαιτέρω προβολή της Κρήτης και του τουριστικού της προϊόντος στη χώρα και ευρύτερα στα Βαλκάνια. Παράλληλα υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν του νησιού από τους Ρουμάνους που επισκέφθηκαν το περίπτερο της περιφέρειας και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της για τις εναλλακτικές επιλογές τουρισμού που προσφέρει το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση των γνώσεων των στελεχών των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας για διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτούς και την Κρήτη.

Την περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην έκθεση του Βουκουρεστίου ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Αλεξάκης και η ξεναγός Έφη Ξηρουχάκη.

Ο κ. Κώτσογλου εξέφρασε την χαρά του για τα θερμά λόγια και την θετική απήχηση που είχε η παρουσία της αποστολής στην έκθεση, τονίζοντας: «Σε μια αγορά 24 εκατομμυρίων, σε μια έκθεση που ο κόσμος του Βουκουρεστίου και της Ρουμανίας αγκάλιασε με τον καλύτερο τρόπο, η περιφέρεια Κρήτης, παρουσίασε την φυσική ομορφιά, την πραγματική φιλοξενία, την ποιότητα των υπηρεσιών και φυσικά την ιστορία και την κουλτούρα της. Κουλτούρα που έχει αρκετά κοινά με τη Ρουμανική, είμαστε Βαλκάνιοι κι αυτός είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος.»

Στη διάρκεια της έκθεσης δόθηκε μεγάλη έμφαση στο φυσικό και πολιτιστικό προϊόν της Κρήτης, στη διατροφή και στον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς στη Ρουμανία κυριαρχεί το Ορθόδοξο θρήσκευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων τουρισμού της Ρουμανίας οι αφίξεις των Ρουμάνων στην Κρήτη θα συνεχιστούν να αυξάνονται και για την τουριστική σεζόν του 2018.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα