Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 11:03

Αφιερωμένο στην Πελοπόννησο το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring»

Σε όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψουν οι γεύσεις και τα προϊόντα της Πελοποννήσου με το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring».

Το 9o «Sympossio Greek Gourmet Touring» με κεντρικό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο» λαμβάνει μέρος σε ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων και αποτελείται από μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.). Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.
Η έναρξη του φεστιβάλ «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο» στις ευρωπαϊκές πόλεις έγινε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση στον χώρο του Saint George Lycabettus, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς καθώς και πλήθος τουριστικών επιχειρηματιών της Πελοποννήσου από το χώρο της διαμονής και της εστίασης οι οποίοι συμμετέχουν στο Sympossio. Στην τελετή έναρξης του συνεργικού προγράμματος προβολής της πελοποννησιακής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, παραβρέθηκαν η Ευρυδίκη Κουρνέτα, γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ παραβρέθηκαν η Αγγελική Χονδροματίδου αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Γιώργος Σκούρας πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πλήθος επαγγελματιών και συντακτών από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας.
Το Sympossio το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα