Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 17:12

Γεύση από Ίο σε Ελλάδα και Ιταλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλούσιος είναι ο απολογισμός δράσεων προβολής της Ίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατά το τελευταίο τετραήμερο.

Η παρουσίαση του προτύπου πρωινού της Ίου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για το Ελληνικό Πρωινό στην έκθεση HORECA, αποτέλεσε την αφετηρία. Με πρώτες ύλες τα αγνά υλικά του νησιού, η κ. Δέσποινα Δεναξά με την κ. Πόπη Αστρατσανάκη και τη βοήθεια της κ. Άντζελας Φάκου και του κ. Ευάγγελου Ρουκουτάκη ετοίμασαν το Νιώτικο πρωινό. Το χαρουπόψωμο, η ποικιλία Νιώτικων τυριών, το τοπικό μέλι, η ιδιαίτερη καρπουζόπιτα, τα παξιμάδια, η μοναδική κολοκυθόπιτα και τα ξερά σύκα ήταν μερικά μόνο από τα εδέσματα που εντυπωσίασαν τους δεκάδες επαγγελματίες που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση. Ο δήμαρχος της Ίου Μιχάλης Πετρόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίηση της πρότασης του ξεχωριστού πρωινού της Ίου "που διακρίνεται για τη γεύση και τη θρεπτική του αξία", όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ προσέφερε ένα καλάθι γεμάτο Νιώτικες γεύσεις και αρώματα στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, προκαλώντας την στην Ίο.

Η γαστρονομία, ως στοιχείο ποιότητας της νέας εικόνας του προορισμού, αποτέλεσε μεταξύ άλλων, βασικό πυλώνα σύσφιξης των σχέσεων με το ταξιδιωτικό κοινό, τους τουριστικούς πράκτορες και τους εκπροσώπους καθιερωμένων ΜΜΕ της Ιταλίας, στη διάρκεια των προγραμματισμένων συναντήσεων, στο πλαίσιο της εκθεσιακής παρουσίας του δήμου Ιητών στην διεθνή έκθεση Τουρισμού "BIT 2018" στο Μιλάνο στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου 2018.

"Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας, συντηρώντας τις αγορές που μας έχουν καθιερώσει και ταυτόχρονα βάζουμε πλώρη για νέες", σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Ίου Άντζελα Φάκου, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη, έπειτα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις του προορισμού στην Αθήνα και το Μιλάνο.