Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 12:22

Γνωρίστε τις νέες περιοχές της Costa Navarino (Βίντεο - Φωτογραφίες) - Τι είδε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η σημαντική επίδραση που θα έχουν οι νέες επενδύσεις της Costa Navarino στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, ενισχύοντας την καθιέρωσή της ως ενός ποιοτικού προορισμού για όλο το χρόνο. επισημάνθηκε μεταξύ άλλων κατά την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στις νέες περιοχές της μονάδας, στον Δήμο Πύλου - Νέστορος.

Η δημιουργία 1.670 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, πλέον των 4.000 που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, οι συνολικές επενδύσεις όλων των φάσεων άνω του1,2 δις. ευρώ και οι επενδύσεις από ανθρώπους που θα επιλέξουν την Costa Navarino για την αγορά τουριστικών κατοικιών 1,3 δις. ευρώ επιπλέον, είναι ενδεικτικές της μεγάλης σημασίας αυτού του μεγάλου έργου, για την οικονομία γενικότερα.

Δείτε βίντεο από τις νέες περιοχέςΗ επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις νέες περιοχές της Costa Navarino, οι οποίες ακολουθούν τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης που εφαρμόζονται στον προορισμό. To συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600 εκ. ευρώ που έως τώρα έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη της Costa Navarino. Οι νέες περιοχές είναι το Navarino Bay, όπου κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές resort με 99 σουίτες και βίλες, σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο 2χλμ., το Navarino Waterfront, όπου δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με παραθαλάσσια Αγορά και 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows, καθώς και το Navarino Hills, όπου αναπτύσσονται δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, clubhouse και βοηθητικές εγκαταστάσεις, σε συνολική έκταση 5.000 στρεμμάτων.


Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας καθώς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πύλου - Νέστορος, Κωνσταντίνος Ρομπάκης και το μέλος Δ.Σ. του Δήμου Πύλου - Νέστορος και Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Καφαντάρης.


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι μία νέα μεγάλη επένδυση εδώ στην Μεσσηνία, στην Πύλο, στη Costa Navarino. Έρχομαι για μια ακόμη φορά και παρακολουθώ να συντελείται ένα θαύμα. Οι εργασίες προχώρησαν με πρωτοφανή ταχύτητα για τα ελληνικά δεδομένα. Ένας πολυσύνθετος τουριστικός προορισμός δημιουργείται και συμπληρώνει τον ήδη υπάρχοντα σπουδαίο τουριστικό προορισμό της Costa Navarino. Η ομορφιά και η φιλοξενία της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν όραμα, σχέδιο και μεράκι. Σήμερα, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια ως Έλληνας και ως Υπουργός που επισκέφτηκα αυτόν τον τόπο, που σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος και θα δώσει ζωή και χαρά σε όλη την Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη Γεωργιάδη

 
Ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, τόνισε: «Οι νέες μας επενδύσεις, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελούν συνέχιση του οράματός μας για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί η Costa Navarino και ολόκληρη η περιοχή ως ένας τόπος-πρότυπο, όχι μόνο για να τον επισκέπτεται κάποιος αλλά και για να ζει εδώ».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα