Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 12:29

Περισσότερους Βέλγους τουρίστες θέλει η Κρήτη

Η Κρήτη ως ένας ποιοτικός και ασφαλής προορισμός αλλά και η κρητική διατροφή-κουζίνα προβλήθηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της 60ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Salon Des Vacances» στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Το περίπτερο της περιφέρειας αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ οι Βέλγοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση.

Στην ειδική γαστρονομική εκδήλωση (show cooking) που συνδιοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης από την Περιφέρεια Κρήτης και το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας, χαιρετισμό απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών φαγητών. Οι επισκέπτες του περιπτέρου σε ειδική εκδήλωση ενημερώθηκαν για τα οφέλη της κρητικής διατροφής στην υγεία και γεύτηκαν μεταξύ άλλων ντάκο και λυχναράκια. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Creta Maris Beach Resort. Οι Βέλγοι επισκέπτες αλλά και εκπρόσωποι του τουρισμού μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και την φυσική ομορφιά της Κρήτης, ενώ ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρονται στο νησί για διακοπές αναψυχής αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Κρήτη παραμένει αγαπημένος προορισμός των Βέλγων τουριστών όπως δείχνει το σύνολο των αφίξεων στα αεροδρόμια της Κρήτης και το 2017. Η βελγική αγορά παρουσίασε αύξηση της τάξης του 11,8% το 2017 για την Ελλάδα σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς στο πλαίσιο της έκθεσης, οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου αύξηση. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Συνδέσμου Βέλγων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTO) το 74% των Βέλγων ταξίδεψαν στο εξωτερικό έχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε., ενώ ξόδεψαν για τις διακοπές τους 16.1 δις ευρώ καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους Ευρωπαίους, όσον αφορά στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι.

Στην «60η Salon De Vacances» συμμετείχαν περίπου 800 εκθέτες από 70 και πλέον προορισμούς, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 100.000. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν τα στελέχη της περιφέρειας Ελένη Βουγιουκαλάκη και Εύα Νεράντζη.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα