Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 15:22

Τουρισμός για όλους: 16.000 ατομικό και 28.000 οικογενειακό εισόδημα

Ουσιαστικά ο ελληνικός τουρισμός επανεκκινείται από το Σαββατοκύριακο, με ανακοινώσεις που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, από τη Σαντορίνη.

Βέβαια, από αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου, που αίρονται απαγορεύσεις πτήσεων από αρκετές χώρες προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και από την 1η Ιουλίου που ανοίγουν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, για διεθνείς πτήσεις, θα έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής του κατά πόσο ο ελληνικός τουρισμός θα μπορέσει να ανακάμψει φέτος και σταδιακά θα περιμένουμε τα αποτελέσματα έως το τέλος φθινοπώρου.
Ο υπουργός Τουρισμού, αναφέρθηκε πριν από λίγο, πιο αναλυτικά σε τρία ζητήματα ζητήματα: στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», στην πρωτοβουλία Plastic Free και στην πρωτοποριακή εφαρμογή Visit Greece App.
«Από τη Σαντορίνη ανοίγουμε τα φτερά του ελληνικού τουρισμού. Σήμερα επενδύουμε στον τουρισμό το εθνικό κεφάλαιο της ομοψυχίας όλων μας, στο διάστημα που προηγήθηκε. Κάνουμε την κρίση ευκαιρία,» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι «βάζουμε τέλος στην αγωνία 700.000 ατόμων που εμπλέκονται στον τουρισμό. Δίνουμε πίσω σε εκατομμύρια τουρίστες, το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι, τη μοναδική εμπειρία.»
«Παρουσιάσαμε ήδη το σχέδιο του ασφαλούς ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού. Η προστασία της υγείας τουριστών και εργαζομένων, είναι στα χέρια όλων μας. Ποτέ πριν δεν είχαμε σύστημα υγείας σε τόσο ισχυρή θέση. Δίνουμε μέγιστη έμφαση στα τεστ κορονοϊού. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου,» ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.
Ως προς το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ο υπουργός ανέφερε ότι «συμβολίζει την επιστροφή σε κάποια χρόνια πίσω. Το 2013 – 2014 έτρεξε με 5 εκατ. και τώρα με 30 εκατ. ευρώ. Κι έχει διττή στόχευση, διακοπές για όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες και για τόνωση της τουριστικής κίνησης, με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Ετσι, προστατεύουμε θέσεις εργασίας.»
Το πρόγραμμα θα είναι με εισοδηματικά κριτήρια, όπως και στο παρελθόν, αλλά κάπως πιο διευρυμένα. Το ατομικό εισόδημα θα είναι έως 16.000 ευρώ, και το οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια από την 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης και για το 2021 και προβλέπει επιδότηση 4 διανυκτερεύσεων με 120 ευρώ ανά άτομο μέγιστο ποσό και αφορά περίπου 250.000 ωφελούμενους και 1 εκατ. διανυκτερεύσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο taxis και η κλήρωση θα γίνει, βέβαια, μέσω taxis.
Ως προς την καμπίνα Plastic Free Santorini, ο υπουργός επισήμανε ότι συμβολίζει το μέλλον και την αειφορία. Αποτελεί σύμπραξη του δημοσίου με τη Lidl Ελλάς, που επενδύει 500.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει διαφήμιση σε αεροδρόμια, λιμάνια, επιβατικά πλοία και δράσεις σε συνεργασία με Ιδρυμα Λαζαρίδη. Το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού συμπίπτει με την έναρξη της καμπάνιας Plastic Free από την Σαντορίνη, με στόχο να αποτελέσει πρότυπο και για άλλα νησιά.
Το τρίτο σκέλος της σημερινής παρουσίασης του υπουργού Τουρισμού, αφορούσε την Visit Greece App, την ψηφιακή εφαρμογή του ΕΟΤ, τον πλέον εύχρηστος οδηγός, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με χορηγούς εταιρείες, τη Eurobank και τη Mastercard.
Προσφέρει καινοτομίες σε σχέση με κάθε άλλη εφαρμογή. Είναι μια «εργαλειοθήκη διαχείρισης προορισμού» (Destination Management Toolkit), με προσωποποιημένη επικοινωνία με τους ταξιδιώτες, ανάλογα του που βρίσκεται ο ταξιδιώτης, προτείνει σημεία φιλοξενίας, εστίασης και αξιοθέατα, συνδέεται με υπηρεσία της Mastercard, δίνει πρόσβαση σε όλες οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου να παρέχουν πληροφορίες, είναι πολυγλωσσική, παρέχει ενημέρωση για τον Covid 19 και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο ταξιδιώτης θα μπορεί να ενημερωθεί και πριν ταξιδέψει.
Οσον αφορά τη Σαντορίνη, υπήρχαν ανακοινώσεις από τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων εντός τριετίας, ενώ από άλλους υπουργούς ανακοινώθηκαν έργα για την ενέργεια, για δεύτερο τελεφερίκ, μαρίνα και ολοκλήρωση του νέου λιμένα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα