Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 15:27

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Ανοίγουμε τη χώρα"

«Ανοίγουμε τη χώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και ξεκινά από μια καλή βάση, καθώς κατάφερε να μετριάσει τα αποτελέσματα αυτής της πανδημίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι, μετά την πλήρη ανατροπή του τουριστικού προγραμματισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική. Ξεκινάμε από το μηδέν, δήλωσε, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προηγούμενο στο οποίο να μπορούμε να βασιστούμε.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει το άνοιγμα της χώρας σε δύο φάσεις, από τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε κοινή συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υιοθέτηση κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων και προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στον παγκόσμιο τουριστικό ανταγωνισμό.

Άλλωστε, όπως επισήμανε, το τουριστικό προϊόν συμμετέχει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο ελληνικό ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε δε, ότι εάν συνεχίζαμε να τηρούμε τους περιορισμούς που έχουμε θέσει, δηλαδή καραντίνα για τους εισερχόμενους στη χώρα και αναγκαστική διενέργεια τεστ, συνολικά ο κλάδος του τουρισμού θα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ανοίγουμε μεν, με προσοχή δε, στη βασική μας αγορά, που είναι οι ευρωπαϊκές χώρες και, προοδευτικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας προέλευσης, θα επεκτεινόμαστε και στις τρίτες χώρες, που θα χαρακτηρίζονται ασφαλείς, βάσει των συστάσεων των λοιμωξιολόγων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και τα πράγματα εξελίσσονται δυναμικά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα