Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 10:39

Προβληματισμοί της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας.

Σε αυτήν παρουσιάζει πολλά προβλήματα σχετικά την οργάνωση του εγχειρήματος της επιστροφής στην κανονικότητα.
Συγκεκριμένα:
"Λίγες μέρες πριν την υποτιθέμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει αφεθεί στην τύχη του και να αναλάβει το βάρος της ανάκαμψης του συγκεκριμένου τομέα που , επειδή βρίσκεται ακινητοποιημένος, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μεταποίηση και τις εξαγωγές.
Ολα αυτά, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της περιορίζεται σε συστάσεις αποφεύγοντας να πάρει θέση ακόμα και για τα διαγνωστικά τεστ που πρέπει να υποβληθούν οι ταξιδιώτες για να αισθάνονται ασφαλείς
Ακολούθως η κυβέρνηση μας παραπέμπει να επιβαρυνθούμε με νέα δάνεια για ξελασπώσουμε την εθνική οικονομία!
Διότι σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ‘’ έχουμε Καπιταλισμό στην Ελλάδα’’
Είναι σαφές ότι ενώ τούτη τη στιγμή το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια, παραμένουν αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα ως προς την τύχη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και των εργαζομένων διότι σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα σε ξενοδοχείο η αντιμετώπιση του θα είναι δυσχερής δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν είναι πρόθυμες να καλύψουν τον κίνδυνο αυτό με αστική ευθύνη.
Παράλληλα, είναι άγνωστο πότε και ποιες αεροπορικές συνδέσεις θα ενεργοποιηθούν και, το κυριότερο, με ποια συχνότητα ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών και τις χώρες προέλευσης
Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι σε κεντρικό επίπεδο ετοιμάζεται καμπάνια και αναρωτιόμαστε εύλογα πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει αποτελεσματικά τη στιγμή που το τοπίο της προσβασιμότητας παραμένει θολό.
Είναι, δηλαδή, σαν να διαφημίζει μια επιχείρηση ένα προϊόν την ώρα που δεν έχει βρει τους τρόπους να το διαθέσει στην αγορά!
Οι περιστάσεις απαιτούν ιεράρχηση των αναγκών και στόχευση ενεργειών χωρίς περιττές κινήσεις που, ενώ προσπαθούν να εκπέμψουν αισιοδοξία, λόγω της ασάφειας ενισχύουν τη σύγχυση.
Αναμένουμε από τον κ Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο που υπάρχει στον Τουρισμό και να αποσαφηνιστεί η κατάσταση διότι σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε οικονομικά αδιέξοδα με οδυνηρές και μη αναστρέψιμες συνέπειες Ο χρόνος που απομένει για τον Τουρισμό είναι 12 παρά 1’ !!!!!!!!!"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα