Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:48

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2017»

Πολλοί επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2017».

Η World Travel Market, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 6 Νοεμβρίου, αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Η έκθεση διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε σε δικό της χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου συμμετείχαν Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.». Η παρουσία της Ελλάδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ειδικότερα, ήταν δυναμική και πλαισιώθηκε από σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού από την παγκόσμια αγορά. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού Κορινθίας Γιώργο Πετρίτση, ενώ πλαισιώθηκε από εκπροσώπους των Δήμων Σπάρτης και Ερμιονίδας, του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, του Οργανισμού Τουρισμού Λουτρακίου και επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στην εθνική τουριστική πολιτική η οποία στοχεύει στην καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό. Τόνισε επίσης την σημασία του τουρισμού ο οποίος αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και στόχος είναι τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλους τους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες. Το περίπτερο επίσης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός καθώς και Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες άλλων Περιφερειών και φορείς τουρισμού, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εξωστρέφειας μέσω της συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνή γεγονότα προβολής για την τόνωση του τουριστικού τομέα.

Στη συνέντευξη τύπου της Ελληνίδας Υπουργού παρευρέθηκε η καταξιωμένη Βρετανίδα συγγραφέας, ηθοποιός και παρουσιάστρια του ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων "Greek Odyssey" Joanna Lumley, η οποία μοιράστηκε με πάθος που ενθουσίασε το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα και μίλησε με θερμά λόγια για την Πελοπόννησο.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο εκδήλωση καλωσορίσματος σε δύο γκρουπ τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τον προορισμό, καθώς επίσης και να γευτούν πελοποννησιακά κρασιά και να συμμετάσχουν σε κουίζ ερωτήσεων σε σχέση με χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν σημαντικά προκαθορισμένα ραντεβού μεταξύ των επαγγελματιών της περιοχής με tour operators και τουριστικούς φορείς από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της WTM η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας με επιλεγμένες αεροφωτογραφίες από την Πελοπόννησο, με στόχο την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού και την προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων. Η έκθεση αεροφωτογραφίας με τίτλο «Mythical Peloponnese-As Seen by the Gods» έλαβε χώρα στο ελληνιστικό κέντρο του Λονδίνου, στην καρδιά της πόλης.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία συμμετείχαν ηγετικά στελέχη της βρετανικής τουριστικής αγοράς αλλά και δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα. Επίσης την έκθεση επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Λονδίνο Αντώνης Κατεπόδης και ο δεύτερος Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Λονδίνο Δημήτρης Θωμόπουλος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για θέματα που απασχολούν τον παγκόσμιο τουρισμό, με έμφαση στη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη με προτάσεις μακροπρόθεσμων τουριστικών πολιτικών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα