Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 22:32

Πλήθος επισκεπτών στην Καλαμάτα για το 9ο Σχολείο Τουρισμού

Η 9η διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας ξεκίνησε σήμερα στο ξενοδοχείο Elite City Resort, με πλήθος συμμετεχόντων από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η έναρξη έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Η Λία Ζαμπέτογλου, διευθύντρια εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ παρουσίασε το Σχολείο Τουρισμού On Tour ενώ οι συνιδρυτές του θεσμού Ανδρέας Ζαγάκος και Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και αναφέρθηκαν στο φετινό σύνθημα "Mind The Gap", που σημαίνει "προσοχή στο κενό", τονίζοντας τον κίνδυνο που υπάρχει από το "κενό" μεταξύ των προσδοκιών του επισκέπτη και των  παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιελάμβανε ακόμα τις εξής ομιλίες: Ελληνικός Τουρισμός 2020- Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Τουρισμός: Το μέλλον είναι στα χέρια μας - Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece.  Εγώ, πότε θα γίνω μάνα..ger? - Λία Ζαμπέτογλου, Hospitality Expert - Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ. Mind the... generation gap: “Τι 30, τι 40, τι 50...” - Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Costa Navarino. Σκέψου αλλιώς, δες τη ζωή με άλλα μάτια Βαγγέλης Αυγουλάς, Δικηγόρος - Πρόεδρος Δ.Σ Οίκος Ναύτου, Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης. Ο αλγόριθμος της επιτυχίας Απόστολος Κουμαρίνος & Κωνσταντίνος Περιστέρης, #theSPEAKERS.

Αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, με παρουσιάστρια την Βίκυ Κλήμη, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

09:15-09:45 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
09:45-10:10 Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς - Δρ Σωτήρης Βαρελάς, Λέκτορας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Υπεύθυνος Μεταπτυχιακού MBA in Tourism
10:10-10:35 Λεκτική - Μη λεκτική επικοινωνία: Τα εργαλεία - Πέτρος Ρούσης, Σύμβουλος εκπαίδευσης - Εκπαιδευτής

10:35-11:00 Χτίζοντας γέφυρες Ιωάννα Σταβάρα, Concept & Project Manager TenSteps10

11:00-11:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

11:20-12:50 Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία Δημήτρης Σερίφης, Nelios - Hotel Digital Marketing Agency

12:50-13:10 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
13:10-13:40 Social Media & Tourism: A winning approach - Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com

13:40-14:00 Thomas Cook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα Μάγδα Πειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION –ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

WORKSHOP (Εργαστήριο)

TOURISM & HOSPITALITY

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2 
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT // Καλαμάτα
16:00-16:20 Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου – Appreciative Leadership - Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter - Founder of Human Intelligence (HumanI)
16:20-16:40 Εσωτερικός Έλεγχος και Διαδικασίες: Ο δρόμος για τη κερδοφορία - Αγγελική & Ελένη Φωτάκη, Founders of POSIDONIA BRAIN

16:40-17:00 Δημιουργώντας κουλτούρας ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις - Γιώργος Χριστόπουλος, ΕUROPA SECURITY

17:00-17:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:15-18:00 Το τμήμα ορόφων (Housekeeping Dpt): Από τη θεωρία στην πράξη - Αργύρης Νταουλιάρης, Hospitality Expert - Founder Innjobs.net

18:00-18:30 Θέματα λειτουργίας & ασφάλειας στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων

AQUA RESCUE BEACH LIFE SAVINGS ERVICES
Γιώργος Μιχαλιός, Διασώστης – Εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών
Παναγιώτης Λαγοπάτης, Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών – Προπονητής κολύμβησης

WORKSHOP (Εργαστήριο)

ΕΣΤΙΑΣΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT // Καλαμάτα
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

16:00-16:25 Ας συστηθούμε στο κοινό μας - Ιωάννα Σταβάρα, TenSteps10

16:25-17:00 Δημιουργία ταυτότητας γαστρονομικού προορισμού - Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής DASC Branding
17:10-17:35 Διοργάνωση γευσιγνωσιών & επισκέψεων σε χώρους παραγωγής για την προώθηση τοπικών προϊόντων - Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUS Europe – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

17:35-17:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:45-18:05 Διαχείριση Ταμείου (Έσοδα/Έξοδα) - Αγγελική Σαββίδου, Chief Cashier GRAND RESORT LAGONISSI
18:05-18:30 Ελληνικά αποστάγματα: Μύθοι & πραγματικότητα - Νικόλας Σμυρλάκης, Roots Spirits

WORKSHOP (Εργαστήριο)

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITE CITY RESORT // Καλαμάτα

16:00-16:20 Γίνε ο concierge του τόπου σου - Ανδρέας Ζαγάκος – Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

16:20-17:15 Τα χέρια στο τιμόνι - Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO

Θα ακολουθήσουν τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, 13-16 Νοεμβρίου. To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα», διοργανώνουν για 7η συνεχή χρονιά τα δωρεάν  σεμινάρια. Στόχος είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, Chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο.
Το πρόγραμμα της Γιορτής Μεσσηνιακής Γαστρονομίας περιλαμβάνει για τις 2 πρώτες ημέρες (13-14 Νοεμβρίου) εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού καθώς και «εργαστήρια μαγειρικής τέχνης – workshop – επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή».
Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini θα παρουσιάσει το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path” θα εξηγήσει πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος θα αναλύσει πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τέλος μέλη της ομάδας “Meating Greece” θα πραγματοποιήσουν επίδειξη κοπής κρεάτων.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, θα μιλήσει για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης θα κάνει μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και θα αναφερθεί στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” θα αναλύσει το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα μόνο για μαθητές.
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις μόνο για επαγγελματίες της εστίασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο κ. Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, θα αναφερθεί στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Τέλος, θα ακολουθήσει εισήγηση από την κυρία Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager με θέμα “Εστιατόρια και Social Media”.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα