Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 20:53

Προβληματισμοί και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για την Πελοπόννησο σε σύσκεψη του Τ.Ο.Π.

Σύσκεψη του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και του Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγορίου Τάσιου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία, με πρωτοβουλία του Τ.Ο.Π. και τη συμβολή της Τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ισχύον φορολογικό πλαίσιο και οι αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν, όπως τονίστηκε, από τη συνέχιση της εφαρμογής του, στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην επιβίωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ.Ο.Π., οι ανεξέλεγκτες μισθώσεις ιδιωτικών χώρων και κατοικιών και η παραοικονομία που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτές, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, η έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις, η απουσία ενός εκσυγχρονισμένου ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό που θα προσέλκυε σημαντικές επενδύσεις στην χώρα, τα εργασιακά-ασφαλιστικά, τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και ο νέος φόρος διανυκτέρευσης.
Ο κ. Τάσιος ως πρόεδρος του επιτυχημένου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής μετέφερε σημαντικές πληροφορίες και τεχνογνωσία για τον τρόπο με τον οποίο το μοντέλο ανάπτυξής του θα προσέφερε σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης σε αντίστοιχους οργανισμούς σαν τον Τ.Ο.Π.
Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. Κωνσταντίνος Μαρινάκος επεσήμανε ότι, παρότι η Πελοπόννησος είναι ένας προορισμός που διαθέτει σημαντικούς τουριστικούς πόρους, δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να ενταχθεί στις περιοχές ποιοτικής και δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό, σημείωσε, οφείλεται στον υψηλό βαθμό εξάρτησης από την εγχώρια αγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει σε τρομακτικό επίπεδο, στην απουσία σημαντικών υποστηρικτικών έργων υποδομών και αναδομών και στις ανεπαρκείς εθνικές και περιφερειακές πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης που υιοθετήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι επιτακτική ανάγκη, τόνισε, η Πολιτεία να δώσει προτεραιότητα σε έναν σχεδιασμό εστιασμένο στην ανάπτυξη των μειονεκτικών τουριστικών περιοχών της χώρας, σε περιφερειακό επίπεδο να αναπτυχθεί ένας σύγχρονος στρατηγικός σχεδιασμός με τη συμμετοχή της τοπικής επιχειρηματικότητας και να ενισχυθούν οι ενεργητικές πολιτικές προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.
Τον Τ.Ο.Π. εκπροσώπησαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος Α΄ Δημήτρης Πολλάλης, ο Γεν. Γραμματέας Πέτρος Κουτσόπουλος και ο Ταμίας του οργανισμού και πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων Βασίλης Τυλιγάδας. Από την τοπική ένωση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Μαμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Αλκιβιάδης Σπηλιόπουλος και ο Ταμίας Γεώργιος Σπηλιόπουλος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα