Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 16:13

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στον καταυλισμό της Αγ. Τριάδας (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Αποτελεί θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα στην Αγ. Τριάδα, λένε οι κάτοικοι του καταυλισμό των Ρομά, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία.

Η κατάσταση που επικρατεί μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από τον καταυλισμό, είναι ιδιαίτερα απογοητευτική: Τσίγκοι από τις σκεπές των παραπηγμάτων έχουν φύγει, παραμένουν σπασμένα τζάμια, ξεσκέπαστες οροφές και τουλάχιστον 10 οικογένειες δεν έχουν που να κοιμηθούν. Πολλοί χθες κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά κατέφυγαν στο Νοσοκομείο, για ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι μιλώντας στην "Εύφορη Γη", φοβούνται πολύ για τη ζωή τους και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των μικρών παιδιών. 

Δείτε το βίντεο:

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των κατοίκων του καταυλισμού Βασίλης Δημητρίου, με αφορμή την επίσκεψη του τ. υπ. Εσωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, σήμερα το μεσημέρι, είναι απαράδεκτο να κατοικούν σε παράγκες το 2019 και ζήτησε να βρεθεί λύση για να στεγαστούν και αυτοί σε κανονικά σπίτια. 

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά ο κ. Χαρίτσης, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, την αξιοποίηση διαθέσιμης έκτασης και τόνισε πως θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για να υπάρξει αποτέλεσμα.  Επίσης τόνισε ότι σε συνεργασία με τον δήμαρχο Καλαμάτας θα προσπαθήσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές η και ακόμα να δοθούν αποζημιώσεις. Ο κ. Χαρίτσης επισκέφθηκε και καταστήματα που έπληξε η κακοκαιρία στην περιοχή της Αγίας τριάδας, στην οδό Αθηνών.  

Δείτε το βίντεο:

"Είναι ένα θέμα που πρέπει να βρεθεί λύση" τόνισε μεταξύ άλλων η Γεωργία Φάσσου.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια/Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα