Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 20:43

Με "κουπόνι ενίσχυσης" η είσοδος για την παράσταση της Πειραματική Σκηνή στο Κάστρο Καλαμάτας

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για την παρουσίαση της τραγωδίας του Ευριπίδη "ΤΡΩΑΔΕΣ" θεώρησε ως μία πηγή βοήθειας να βάλει είσοδο 10 και 7 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου και για την εξασφάλιση μέρους των εξόδων της παράστασης.

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που διδάσκει θέατρο σε εφήβους, και στόχος του είναι να προσφέρει παραστάσεις θεατρικές με δημιουργούς τα ίδια τα παιδιά χωρίς ποτέ να εξασφαλίζει όλα τα έξοδα.

Με την συνεισφορά των 10 και 7 ευρώ (άσχετα αν ήταν κουπόνι ενίσχυσης του συλλόγου), μπαίνει στη κλίμακα των επαγγελματικών θεάτρων που γεμίζουν το κάστρο με εισιτήριο 20 και πλέον ευρώ και θα αναγκαστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων να πληρώνει 1000 ευρώ την κάθε ημέρα της παράστασης, γεγονός που είναι ανέφικτο οικονομικά, γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα και γιατί τα έσοδα της κάθε παράστασης δεν προσεγγίζουν ποτέ το ποσό των 1000 ευρώ. Οπότε θα έπρεπε ή να αναβληθεί τελείως η παράσταση ή να δοθεί με ελεύθερη είσοδο και με κουπόνι ενίσχυσης των 5 ευρώ.

Γι αυτό το λόγο, συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου και αποφάσισε: Μετά την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι συντελεστές και η θεατρική ομάδα για να παρουσιάσουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, να μην αναβληθεί η παράσταση και να δοθεί με ελεύθερη συνεισφορά και με κουπόνια ενίσχυσης των 5 ευρώ, ως ορίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων για όλες τις παραστάσεις που δίνονται στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Αν έχουν προπωληθεί εισιτήρια θα δοθούν τα χρήματα πίσω και θα πληρώσουν όσο και οι άλλοι θεατές.

Θερμή παράκληση από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας προς όλους τους φίλους του θεάτρου:

Να στηρίξουν την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
Να στηρίξουν το θέατρο
Να στηρίξουν τον πολιτισμό
Να στηρίξουν τα παιδιά που δημιουργούν πολιτισμό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα