Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 18:35

Σε ακτές της Μάνης δίνουν "ραντεβού" διακινητές με μετανάστες που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα

Στη Βάθεια και την Αρεόπολη περίμεναν να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο για να φύγουν από την Ελλάδα 68 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γύθειο.

Η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερόπολης για την ύπαρξη αλλοδαπών κοντά στον οικισμό “Βάθεια”.
Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τη θαλάσσια περιοχή “Βάθειας” για τυχόν παροχή συνδρομής. Σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αερόπολης, εντοπίστηκαν στην περιοχή, όπως επίσης και στην Αρεόπολη Ανατολικής Μάνης, συνολικά εξήντα οκτώ (68) αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος με έγγραφα Delaware, το οποίο οδηγήθηκε, με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον όρμο Πόρτο Κάγιο, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των αλλοδαπών. Ανωτέρω σκάφος πρόκειται να κατασχεθεί.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα