«Βασική αιτία είναι πως ο κόσμος έχει πιο χαλαρή διάθεση το καλοκαίρι και το βιβλίο ενδείκνυται για τη θάλασσα, για τις διακοπές και για να περνά πιο ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος», αναφέρει η Βενέτα Παπαχρήστου, από το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου.
Το καλοκαίρι πωλούνται πιο πολλά βιβλία από ότι τον χειμώνα, με τους αναγνώστες να δείχνουν προτίμηση στα ελληνικά και ξένα μυθιστορήματα και τα αστυνομικά θέματα.
«Ο κόσμος αγοράζει βιβλία γιατί ξεκουράζεται. Μπορεί να διαβάσει το βιβλίο στις διακοπές και να το πάρει στην παραλία», συμπληρώνει ο Λεωνίδας Μακρής, από το βιβλιοπωλείο Μακρή.
Αν και οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και υπάρχουν αρκετές προσφορές, η αγορά βιβλίου είναι πεσμένη, επειδή έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από τις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, «το βιβλίο θα μείνει πάντα το ιδανικό μέσο να ξεφύγεις, να ταξιδέψεις, να μάθεις, να χαλαρώσεις, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος αυτή τη δύσκολη εποχή», καταλήγει ο κ. Μακρής.