Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:22

Την Κική Δημουλά θα τιμήσει η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία στις 3 Αυγούστου στην Costa Navarino

Τη Μεσσήνια ποιήτρια Κική Δημουλά θα τιμήσει στο επερχόμενο συνέδριό της η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Το συνέδριο θα γίνει με τη συμμετοχή μεσσηνίων Ελλάδας και Εξωτερικού στις 3 Αυγούστου στην Costa Navarino, όπου θα μιλήσουν έξι επιφανείς μεσσήνιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό. Αυτοί είναι ο τέως υπουργός Πολιτισμού, Εργασίας και Τουρισμού της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Ιωάννης Πανταζόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τορόντο Κώστας Χριστόπουλος ο οποίος θα περιγράψει πως πρέπει να κατασκευάζονται αντισεισμικά τα κτίρια στην Ελλάδα, ο καθηγητής στη Νέα Υόρκη Τίτος Ριζάτος που θα μιλήσει για την επικρατούσα οικονομική κατάσταση, ο διευθυντής της Euroenergy Δημήτρης Αθανασόπουλος, η αρχιτέκτων τοπίου Φίλη Ηλιοπούλου και η Τζένη Κοντοστένους, με ομιλία σχετικά με την ασφάλεια στην Ελλάδα.

Πριν το συνέδριο, θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουλίου στην Όαση Μεσσήνης το καθιερωμένο Αντάμωμα, η θερινή συνάντηση όλων των Μεσσηνίων. Όπως τόνισε ο ταμίας της Αμφικτιονίας Παναγιώτης Λούτος, «στο ετήσιο αντάμωμα πρέπει φέτος να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή μελών και συλλόγων».

Στη δήλωσή της η πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ελένη Αλειφέρη ευχήθηκε «η Αμφικτιονία να έχει καλή συνέχεια και πολύ περισσότερες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες στο μέλλον».

Ο γραμματέας Παναγιώτης Μπαζίγος εστίασε στη διεθνή εξωστρέφεια της Αμφικτιονίας και έκανε ειδική αναφορά στα έργα για την Μαρία Κάλλας και του Αλέξη Ζορμπά, «δύο έργα που θα λειτουργήσουν ως εργαλείο προβολής της Μεσσηνίας. Στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος στην Ευρώπη Θανάσης Ψαρούλης αναφέρθηκε στη διαφημιστική προβολή της Μεσσηνίας σε άλλες χώρες, «η οποία βοήθησε τη Μεσσηνία και τα μεσσηνιακά προϊόντα». Τέλος, η επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στη Μόσχα, Θεοδώρα Γιαννίτση, μίλησε για την ανάγκη στοχευμένων δράσεων προβολής της Μεσσηνίας στη Ρωσία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα