Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 21:50

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς": Εκστρατεία ενημέρωσης για τη ζώνη ασφαλείας

Μία νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για την αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα των οχημάτων ξεκινά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ( ΙΟΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς", στο πλαίσιο προβολής κοινωνικών μηνυμάτων. Η παρουσίαση της καμπάνιας θα γίνει αύριο στο υπουργείο Μεταφορών σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του υπουργού Χρ. Σπίρτζη.

Η καμπάνια επικεντρώνεται σε οπτικό υλικό με τη δημιουργία δύο τηλεοπτικών σποτ (ένα για τη χρήση ζώνης ασφαλείας γενικά και ένα που στοχεύει στη χρήση ζώνης στα πίσω καθίσματα), καθώς και ενός ραδιοφωνικού σποτ με ανάλογο υλικό, ώστε να ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Η προβολή της εν λόγω καμπάνιας, που εγκρίθηκε από το ΕΣΡ, ξεκινά από 10-12-2018 έως 10-1-2019.

Το υλικό για το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, έχει δημιουργηθεί με χρήση προηγμένων τεχνολογιών και την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος, έτσι ώστε να είναι εύληπτο από το κοινό, αλλά και να προσφέρει ευρεία ενημέρωση για ορθή κυκλοφοριακή αγωγή όσον αφορά στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών του οδικού δικτύου της χώρας.

Το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα πίσω καθίσματα εστιάζει στη ζωτική σημασία του να φορά ο επιβάτης ζώνη ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο σώζει και την ίδια του τη ζωή, αλλά συγχρόνως προστατεύει και εκείνον που κάθεται μπροστά του. Το μήνυμα αυτής της εκστρατείας, «Πάντα ζώνη ασφαλείας. Και στο πίσω κάθισμα. Προστάτεψε κι αυτόν που κάθεται μπροστά σου», είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στη χώρα μας παρατηρείται ότι ακόμα το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, καθώς αγνοούν τους κινδύνους που υποβόσκουν από αυτήν τη λανθασμένη συμπεριφορά.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα