Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 17:21

«Σανίδα σωτηρίας» οι πρώτες βοήθειες

Στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ", πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : "Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΏΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΏΝ" με  πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Αριστείδης Σταθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας και Πρόεδρος της Εφορίας Εθελοντών Νοσηλευτικής Καλαμάτας κ.Ψαρούλη Δήμητρα, Αντιδήμαρχοι, Δημ.Σύμβουλοι, Πρόεδροι – Εκπρόσωποι Τ.Κ. Δήμου Οιχαλίας, ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης και πλήθος πολιτών όπου και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το θέμα της ημερίδας.
Την ημερίδα άνοιξε με καλωσόρισμα και αναφορά για την υλοποίηση της συνολικής δράσης ο πρόεδρος Δ.Σ. της Κοινωφελούς κ.Γυπατίδης Σοφιανός ο οποίος και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν και ιδιαίτερα το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου αλλά και τις κ.κ. Τσατά και Δαμηλάτη για τη άψογη συνεργασία με τον Ελλ.Ερυθ. Σταυρό. Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Σταθόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού Περιφ. Τμήματος Καλαμάτας κ. Ψαρούλη όπου και οι δύο χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης αυτή και ανέφεραν ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες που σε πάρα πολλές περιπτώσεις αν είχαν παρασχεθεί θα είχαν σωθεί ζωές.
Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση και επίδειξη Πρώτων Βοηθειών με χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα τη κ. Τσατά και τη κ. Δαμηλάτη, για τη σημαντικότητα των Πρώτων Βοηθειών.
Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης για τις Πρώτες Βοήθειες στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Οιχαλίας. Κατά το 1ο δεκαήμερο Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Οιχαλίας και έγιναν ενημερώσεις από τις πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα παιδιά.
Επιπλέον, το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία παρακολούθησαν εθελοντικά ολοκληρωμένα σεμινάρια διάρκειας 16 ωρών συμπεριλαμβανομένου της  βασικής υποστήριξης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή έτσι ώστε να είναι στοιχειωδώς καταρτισμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν και να δράσουν άμεσα σε τυχόν  περιστατικά που μπορεί να προκύψουν στα παιδιά. Το κόστος της δαπάνης των σεμιναρίων κάλυψε η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα