Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 13:17

"Ξήλωσαν" οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Την  εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών πέτυχαν μετά από μια καλά συντονισμένη και αστραπιαία επιχείρηση   τα στελέχη των  Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου.


Τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., προέβησαν χθες, στον εντοπισμό και τη σύλληψη οκτώ  ατόμων, τεσσάρων  ημεδαπών και τεσσάρων αλλοδαπών, μελών οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει, πρωινές ώρες χθες, με δύο  λεωφορεία, εκατόν δέκα εννέα  αλλοδαπούς (80 άνδρες, 15 γυναίκες, 15 αγόρια και 9 κορίτσια) στην περιοχή Κουρούτα Ηλείας από όπου και επιχείρησαν ακολούθως να τους διακινήσουν παράνομα στις ιταλικές ακτές με τη χρήση ιστιοφόρου σκάφους.
Το εν λόγω κύκλωμα δρούσε με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων.
Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.
Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ένα  όπλο -καραμπίνα, τα δύο  λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς και το Ι/Φ σκάφος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα