Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 08:18

Δηλώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαγγανιακιτών για το περιστατικό κακοποίησης ζώου

Σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης ζώου που συνέβη προ ημερών στο Μαγγανιακό του Δήμου Μεσσήνης το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαγγανιακιτών, το καταδικάζουν και ουδεμία ευθύνη φέρουν για ενέργειες πιθανόν από κάτοικο της Κοινότητας Μαγγανιακού ή περαστικό, διότι δεν γνωρίζουν τον αίτιο.

Ενδεικτικά κάνουν γνωστό το γεγονός ότι, στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Μαγγανιακό 2022 Ιταλοί επισκέπτες βρήκαν ένα γατάκι εγκαταλελειμμένο και ταλαιπωρημένο και μέλη του συλλόγου το περιέθαλψαν και αμέσως απευθύνθηκαν σε κτηνίατρο με δικές τους ενέργειες ως όφειλαν.
Επιπλέον στο χωριό υπάρχουν αδέσποτα που τα έχουν εγκαταλείψει πρώην ιδιοκτήτες τους και οι κάτοικοι της κοινότητας τα φροντίζουν παρέχοντας τροφή, νερό και ό,τι άλλο χρειάζονται. Ο Σύλλογος και τα μέλη του δηλώνουν φιλόζωοι ενώ πολλοί έχουν στην κατοχή τους ζώα από επιλογή και αγάπη προς αυτά. Αρμόδιες για διερεύνηση είναι οι αρχές και δηλώνουν αρωγοί σε κάθε ενέργεια ανεύρεσης του αίτου που προκάλεσε βλάβη στο ζώο. Ένα μεμονομένο περιστατικό από άγνωστο/ους δεν δείχνουν τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τις δράσεις του Συλλόγου και κατ’ επέκταση των κατοίκων της Κοινότητας του Μαγγανιακού. Τέλος δηλώνουν για άλλη μία φορά φιλόζωοι με αμέριστη και αδιάκριτη αγάπη προς όλα ανεξαιρέτως τα ζώα, ανεξαρτήτως του αν είναι ανεπιθύμητα ή επιβλαβή ή επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ασφάλεια και ζωή. Δεν ξεχνούν ότι η φιλοζωία αντιπροσωπεύει την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού ενός λαού και μιας χώρας και δηλώνουν θερμοί υποστηρικτές.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα