Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:52

Εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης στην Άρτα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση με θέμα «Παιδική κακοποίηση: Πρόληψη – Αντιμετώπιση» που διοργάνωσε ο δήμος Αρταίων στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και θέσεις και αναπτύχθηκε διάλογος πάνω σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, που αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία μας. «Πρέπει να διερωτηθούμε: Τι κάνουμε; Πώς θα λύσουμε αυτή τη μάστιγα; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια νοσηρά φαινόμενα; Για αυτό ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη μάστιγα είναι η πρόληψη και η αντιμετώπισή της. Πρέπει όλοι μαζί οι αρμόδιοι φορείς να συνδράμουν καθοριστικά για την εξάλειψη των φαινομένων παιδικής κακοποίησης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και διοργάνωσαν την εκδήλωση.
Στο δικό του χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη και Νομικών Υποθέσεων Κώστας Τράμπας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «μακάρι να μην χρειαζόταν να διοργανώνονται ημερίδες με τέτοια θέματα, διότι μόνο και μόνο οι λέξεις «κακοποίηση παιδιού» δεν είναι ούτε στην κουλτούρα μας ούτε στον πολιτισμό μας. Δεν είναι καν στο DNA μας».
Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Ειρήνη Κεχαγιά, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας, Θεόδωρος Γούσιας, Αστυνόμος Α’ Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, Χρήστος Σχισμένος, Υπαστυνόμος Α’, Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, Χαρούλα Μπίκα, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη του ΚΕΔΥ Ιωαννίνων, Ελένη Τσάκωνα, Ψυχολόγος του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών Ιωαννίνων, Σοφία Μωραΐτη, Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αρταίων. Συντόνισε η Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία, τ. αντιδήμαρχος Αρταίων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τράμπας, Γιώργος Λιλής και Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, η δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Ντέμσια, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδας Γκόρος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αρταίων Ηλίας Σερβετάς και πλήθος συμπολιτών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα