Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 18:00

Καλαματιανός «Σπόρος»: Μία από τις 30 οργανώσεις που θα χρηματοδοτηθούν στον 5ο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» της Κοινωνίας των Πολιτών

Καλαματιανός «Σπόρος»: Μία από τις 30 οργανώσεις που θα χρηματοδοτηθούν στον 5ο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» της Κοινωνίας των Πολιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη: "Στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» ανακοινώνονται οι 30 δράσεις που έχουν επιλεγεί προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2022-2023". Kαι ο Καλαματιανός Σπόρος είναι μέσα σε αυτές. 

Συγκεκριμένα ο Σπόρος σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ θα πραγματοποιήσει τη δράση: «Δημιουργία προσβάσιμων διαδρομών για όλες τις μορφές αναπηρίας μέσω διαδικτύου και τρισδιάστατων αντικειμένων πολιτισμού (3D εκτύπωση) στην Καλαμάτα».

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν θεματικές διαδρομές που θα είναι προσβάσιμες από ΑμεΑ, ενώ παράλληλα θα τυπωθούν σε 3D εκτυπωτή μοντέλα σχετικά με τον πολιτισμό ώστε να μπορούν άτομα με τυφλότητα να αγγίξουν αντικείμενα πολιτισμού και να τα «δουν» με τον δικό τους τρόπο (αφή).

Οι Β. Πουλόπουλος και Η. Καλφακάκος, συνιδρυτές του Σπόρου, έχουν ήδη φανταστεί την επόμενη μέρα της υλοποίησης του προγράμματος στην οποία θέλουν να ενεργοποιήσουν πολλούς παραγωγικούς φορείς της πόλης ώστε το πρόγραμμα να λάβει σημαντικές διαστάσεις και συγκεκριμένα να τονιστεί πως η πρόσβαση είναι ένα αγαθό που ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο και στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν επαφές με όσους θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε το συγκεκριμένο έργο να αποτελέσει μία σημαντική παρακαταθήκη για την πόλη της Καλαμάτας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ: https://www.bodossaki.gr/simiastirixis-5oskyklos/

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα