Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 11:37

Εκπαιδεύτηκαν οι τοπικοί αστυνόμοι - Σε ποια χωριά υπηρετούν

Ολοκληρώθηκε διήμερη εκπαιδευτική επιμόρφωση 45 «Τοπικών Αστυνόμων» και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» απονεμήθηκαν πιστοποιητικά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Η θεματολογία της εκπαίδευσης, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, στις Αχαρνές Αττικής, περιελάμβανε μια σειρά ειδικότερων θεμάτων, όπως:
• το έργο και η αποστολή του Τοπικού Αστυνόμου,
• η παραβατική συμπεριφορά και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών του δήμου ή της κοινότητας,
• η αντιμετώπιση ευάλωτων ομάδων – ρατσισμός – ξενοφοβία,
• η αστυνομική δεοντολογία, και
• η εικόνα του αστυνομικού προς τον πολίτη. Αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την έννομη τάξη και την Αστυνομία

Η εκδήλωση για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης έγινε Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
Στους χαιρετισμούς αυτούς επισημάνθηκε η σημαντική αποδοχή του θεσμού από τις τοπικές κοινωνίες και η επίδραση που έχει η καθημερινή παρουσία και δράση των Τοπικών Αστυνόμων στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και στη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα εκφράστηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους η ευαρέσκεια για το έργο που επιτελούν και η προτροπή να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προστατεύοντας και υπηρετώντας τις τοπικές κοινωνίες.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ενεργοποιήθηκε από το Μάρτιο του 2017 και εντάχθηκε στο βασικό περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, με την προοπτική να αποτελέσει βασικό παράγοντα αναβάθμισης της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ελληνική Περιφέρεια.
Σήμερα ο θεσμός λειτουργεί συνολικά σε (45) τοπικές κοινότητες (26) Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας, καταγράφοντας θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε: Ποιες είναι οι 45 τοπικές κοινότητες με τοπικό αστυνόμο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα