Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 21:15

Καλαμάτα: Περιπατητική περφόρμανς «Οι ποιητές συνομιλούν»

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, αμέσως μετά το τέλος του 6ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, σας προσκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 18.45 και  19.45 αντίστοιχα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε. για την περιπατητική περφόρμανς με τίτλο «Οι ποιητές συνομιλούν».

Τον Φεβρουάριο του 2022 δημιουργήθηκε ξανά στην Πειραματική ένα θεατρικό εργαστήρι για τους φοιτητές- τριες της πόλης μας υπό την καθοδήγηση της Γιώλικας Πουλοπούλου. Ο πρώτος κύκλος κλείνει και η δράση αυτή είναι μια ανοιχτή παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς μας.

Λίγα λόγια για τον περίπατο:

«Ο μικρός μαθητής και ο μεγάλος δάσκαλος» του Γιάννη Αγγελάκα συναντούν «τους τελευταίους» του Τάσου Λειβαδίτη, τη «Μαγδαληνή, το μεγάλο θηλαστικό» στην «Ωραία Έρημο, τη Σάρκα», της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ. Τελικά «τους βρίσκει η ποίηση» του Τίτου Πατρίκιου στα «ποιήματα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Αποσπάσματα και ποιήματα από τα παραπάνω βιβλία, συνομιλούν μιας και αναφέρονται στα όρια, στον έρωτα, στον φόβο για την κάθε μορφής απώλειας, στην καθημερινή αναζήτηση της καλής μας πλευράς μέσα μας και μέσα από τα μάτια των άλλων.

Μια επταμελής ομάδα νέων ενηλίκων αναλαμβάνει να αφηγηθεί τις παραπάνω ποιητικές ιστορίες ενώ προτρέπει μια ομάδα θεατών (έως 25 άτομα)  να περιπλανηθεί μέσα στο πάρκο του Ο.Σ.Ε., να δει τον χώρο με άλλα μάτια, να συμπορευτεί, να ακούσει, να αναλογιστεί.

Η περφόρμανς διαρκεί συνολικά 45 λεπτά και το σημείο εκκίνησης είναι το άγαλμα στην βορεινή είσοδο του Πάρκου.

Σύλληψη- σκηνοθεσία: Γιώλικα Πουλοπούλου

Παίρνουν μέρος οι φοιτητές: Αγγελική Κατσικολόγου, Μιχάλη Κραουνάκη, Εύα Μπαλίκου, Βενετία Σύρκου, Ευαγγελία Τζαβέλλα, Ηλία Τζουβάρα, Παντελή Τσαγκάρη.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα