Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 17:19

Εβδομάδα εκδηλώσεων στην Στερεά Ελλάδα για τα ΑμεΑ

«Όλοι μαζί- Όλοι ίσοι» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που εξελίσσονται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχουν ως θέμα την ευαισθητοποίηση για τα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για μία εκστρατεία την οποία οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συμπαράσταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Μια εβδομαδιαία εκστρατεία έτσι ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες, οι ελλείψεις αλλά και υποστηρικτικές πολιτικές και δράσεις για τα ΑμεΑ. «Να δοθεί πληροφόρηση σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους όπως επίσης να επισημοποιήσει πολύ περισσότερο την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς, να ενθαρρύνουν και κάθε πολίτη με αναπηρίες για να ανοιχτεί στην κοινωνία και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική ζωή. Να διεκδικήσουν περισσότερα από την ίδια τη ζωή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις μεγαλύτερες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα λειτουργήσουν σταθμοί ενημέρωσης όπου εκεί θα βρίσκονται οι σύλλογοι ΑμεΑ και άλλοι φορείς για ενημέρωση ενώ παράλληλα θα οργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ ενώ είναι προσκεκλημένοι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου και ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα παρουσιαστούν τα αθλήματα της Ολυμπιάδας από διακεκριμένους αθλητές ενώ οργανώνεται και ο 1ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί- Όλοι ίσοι» για ΑμεΑ σε διαδρομές των 700 μέτρων και των 5.000 μέτρων.

Συγχρόνως οργανώνονται και μουσικοθεατρικά δρώμενα με πρωταγωνιστές παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και μέλη των συλλόγων ΑμεΑ.

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και οργανώνουμε εκδηλώσεις στη Λαμία, τη Χαλκίδα, την Άμφισσα, το Καρπενήσι, τη Λιβαδειά και τη Θήβα. Είναι μία σειρά δράσεων με την καρδιά μας και σας καλούμε να τις στηρίξετε με την καρδιά σας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

«Οι Περιφέρειες μπορείτε να είστε ο καταλύτης που θα αλλάξει την ιστορία. Να αλλάξουν νοοτροπίες και να δημιουργηθούν συνθήκες συμπερίληψης» σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης ενώ παράλληλα πρότεινε προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «να υλοποιήσουμε μαζί ένα σχέδιο καταπολέμησης των διακρίσεων και του αποκλεισμού που θα ονομάζεται Θερμοπύλες. Όταν αγωνιζόμαστε για την ισότητα φυλάμε Θερμοπύλες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης τονίζει πως «ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για την ένταξη τους στην κοινωνία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους». Απευθύνει μάλιστα πρόσκληση στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδος «στις 21 Μαΐου να βρεθούν στη Χαλκίδα για να γνωρίσουν τα παραολυμπιακά αθλήματα και να δουν από κοντά καταξιωμένους Έλληνες αθλητές με αναπηρία αλλά και παραολυμπιονίκες».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα