Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 17:31

Ρέθυμνο: Λαμπαδηδρομία κατά των πολέμων και υπέρ του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια

«Σήμερα αγωνιζόμαστε για σένα Ειρήνη, για να μην ξαναζήσουμε πολέμου συμφορές...» με τους στίχους αυτούς οι Ρεθεμνιώτες στέλνουν το μήνυμα κατά των πολέμων και υπέρ του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Την Κυριακή στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την Ειρήνη, η κεντρική εκδήλωση με Λαμπαδηδρομία και μουσική εκδήλωση.

 

 Το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ, καθώς όλος ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον πόνο και τη θλίψη που προκαλεί, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ενώνει τη φωνή του με όλους τους πολίτες καταδικάζοντας κάθε μορφή πολέμου. Ήδη στην πόλη πραγματοποιούνται ανάλογες δράσεις και εκδηλώσεις και την Κυριακή μία μεγάλη λαμπαδηδρομία στους δρόμους με αφετηρία τον Άγνωστο Στρατιώτη στις 19:00, θα σηκώσει ψηλά τη φλόγα με την οποία οι εθελοντές ζητούν να απλωθεί ως μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η ποδηλατική διαδρομή σε δρόμους της Παλιάς Πόλης ενώ την ίδια ώρα το Τμήμα Πατινιών (Inline Skating) του ΟΚΑ Πρέβελη θα βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο (Ελ. Βενιζέλου).

 

 Η λαμπαδηδρομία θα τερματίσει στην Πλατεία Μικρασιατών στις 20:00, όπου θα ακολουθήσουν Χαιρετισμοί για την ΕΙΡΗΝΗ, μαντινάδες, χορός από το συγκρότημα Χοροκρήτες και μουσική εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ από τη Δημοτική Φιλαρμονική, τη Δημοτική Χορωδία και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου. Η βραδιά θα κλείσει με οπτικοακουστική προβολή του έργου του Ρεθυμνιώτη μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη, Για σένα Ειρήνη οι στίχοι του οποίου γραμμένοι από τη Μαρία Χουρδάκη αναφέρουν: «Σήμερα αγωνιζόμαστε για σένα Ειρήνη, για να μην ξαναζήσουμε πολέμου συμφορές, σήμερα ατενίζουμε το φως της μέρας με ελπίδα, σήμερα μαλακώνει η άγρια νύχτα μιας ζωής και ξαστερώνει ο ουρανός. Για σένα Ειρήνη, ήλιε της ζωής».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα