Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 16:03

Καλαμάτα: Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. , την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, μπροστά από το κτήριο του οποίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας.

όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου "Η Γενική Απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων αλλά και των ανέργων, που βιώνουν τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ακρίβειας, και φτωχοποίησης. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων, δυο χρόνια πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ενός φρικτού πολέμου στην γειτονιά μας, με τα δυσμενή του αποτελέσματά στην οικονομία και στην αγορά εργασίας να μην έχουν φανεί ακόμα, ολόκληρη η εργατική τάξη, οδηγείται σε ακόμη πιο δύσκολες ημέρες με νέα επώδυνα μέτρα και νέες θυσίες. 

Απεργούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κοινωνική κρίση, η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την εργατική τάξη όρθια!

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ και ταυτόχρονη ρύθμιση του, μέσω της ΕΓΣΣΕ.
  • Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
  • Εργατική προστασία με πλήρη σταθερή πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου
  • Αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας,
  • Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που θα βάλουν φρένο στις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα
  • Πάταξη της αισχροκέρδειας και της παραβατικότητας

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι έχουμε μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει ένα οριστικό τέλος στις πολιτικές που δημιουργούν ανισότητες, αδιέξοδα στην ελληνική κοινωνία και ανακυκλώνουν την ύφεση.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε, όμως παρόλα αυτά η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη μένουν ίδια και τα δικαιώματα συρρικνώνονται Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ για κάθε εργατική οικογένεια, απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα και πρέπει ν’ αλλάξει,  γιατί δεν εννοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον, που δεν περνάει από την ανθρώπινη προοπτική".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα