Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 19:15

O ανερχόμενος DJ Scoty B και η ιστορία πίσω από την κονσόλα του

Ο Scoty B είναι μουσικός παραγωγός και DJ σ' ένα από τα πιο γνωστά κέντρα διασκέδασης. Αγαπά βαθύτατα να φτιάχνει μουσική, αλλά και να νιώθει τον παλμό του κόσμου. Κυκλοφόρησε πρόσφατα μαζί με τον Steve Aderinto το τραγούδι "Over". 

Ο Κωνσταντίνος Μπαλάσης ή o Scoty B όπως τον αποκαλούν, γεννημένος στα Κοριτσά Αλβανίας το 1991, είναι DJ και μουσικός παραγωγός. Παίζει στο Penthouse Athens, ένα από τα πιο γνωστά κέντρα διασκέδασης στο Γκάζι, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε με δική του μουσική παραγωγή το κομμάτι «Over» με φωνή και στίχους του Steven Aderinto.

O DJ Scoty Β ξεκίνησε να παίζει μουσική από 14 ετών και σήμερα κάνει παραγωγές Rnb και hip hop. Ανέκαθεν γνώριζε ότι θα ασχοληθεί με την μουσική, αφού μέσω αυτής δραπέτευε από κάθε του πρόβλημα, όπως λέει. «Είχα μόνιμα τα ακουστικά Philips, τα οποία ήταν πιο μεγάλα από το κεφάλι μου τότε και πάντα άκουγα μουσική» αναφέρει. Πιστεύει ακράδαντα πως η μουσική βρίσκεται παντού και «ό,τι συναίσθημα και να έχεις, υπάρχει πάντα ένα τραγούδι που ταιριάζει».

Η πολυαγαπημένη του κονσόλα, όπου δημιουργεί όλα του τα κομμάτια, τυχαίνει να είναι και η πρώτη του. Την είχε αγοράσει από ένα φίλο του, που την είχε για να παίζει σε πάρτι και εκδηλώσεις, αλλά δεν συνέχισε. Θυμάται ακόμα όταν η μητέρα του φίλου του, του ευχήθηκε να βγάλει τα διπλά λεφτά.

Από τότε, παρέα με την κονσόλα του, κλειδωνόταν με τις ώρες και πειραματιζόταν με τους ήχους, φτιάχνοντας δειλά - δειλά κάποια κομμάτια. «Έφτιαξα λογαριασμό στο Soundcloud, οπού ανέβαζα παραγωγές μου και παρατήρησα πως άρχισε να ανεβαίνει η ακροαματικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο, όπου ήταν και η πρώτη μου δουλειά» λέει. Εκεί συνειδητοποίησε πόσο του αρέσει να αλληλοεπιδρά με τον κόσμο, όπως εξηγεί.

Εκείνη την περίοδο, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί συστηματικά cd για τη μουσική του. «Κατάλαβα πως αν ήθελα να εξελιχθώ σε αυτό που έκανα, έπρεπε να πειραματιστώ με cd και να αφήσω το laptop. Κάθε Κυριακή, το καθιέρωσα. Έπαιρνα cd για εξάσκηση» λέει και σημειώνει πως η έμπνευσή του προέρχεται από τηλεοπτικές σειρές, διάφορους ήχους αλλά και από την hip hop σκηνή από το 1990 έως και το 2001. 

Για τον Scoty B, ένας καλός DJ πρέπει να γνωρίζει την μουσική επικαιρότητα αλλά και να είναι ανήσυχο πνεύμα. Επίσης, «πρέπει να παρατηρείς τον κόσμο, να νιώθεις τον παλμό του. Πολλές φορές, διάφοροι DJ που παίζουν μουσική με το laptop, τους απορροφά και καταλήγουν να παίζουν για τον εαυτό τους» τονίζει. Τέλος, θεωρεί πως σημαντικό είναι και το «warm up» ή αλλιώς ζέσταμα, όταν ο DJ ξεκινάει την performance του.

Αυτό που του αρέσει στη δουλειά του, είναι να νιώθει τον παλμό του κοινού, όταν το απολαμβάνει.  Επισημαίνει επίσης, πως δεν υπάρχει κάτι που να μη του αρέσει στη δουλειά του, αφού «είναι σαν ψυχοθεραπεία». Παρόλα αυτά δεν εκτιμά το ύφος που μπορεί να έχουν κάποιοι, όταν του ζητούν με αγένεια τραγούδια.  

Μελλοντικά θέλει να φτιάξει μία δική του δισκογραφική με το όνομα "Penthouse records" και να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να ακουστούν, επειδή θεωρεί πως παρά την δυνατότητα που σου δίνει το internet να ακουστείς, οι μουσικές βιομηχανίες παραμένουν κλειστές. Επίσης, θέλει να συνεχίσει αυτό που κάνει και να κάνει νέες παραγωγές.

 

Μπορείτε να ακούσετε τον Scoty B στο Facebook εδώ (https://www.facebook.com/scoty.bfabb)

Στο Instagram εδώ (https://www.instagram.com/deejay_scoty_ath/?fbclid=IwAR1StW7bRzYce6vpJMkuhFnjdtD5g6F_5sFwnCaMH3vRsAj4Narl_rFNTnY)

Στο Soundcloud εδώ (https://soundcloud.com/scotty-henderson-2016828)

Και ακούστε το νέο του κομμάτι «Over» με στίχους Steven Aderinto και Mixing-Mastering: Popay Edi εδώ (https://ffm.to/bq7jeve.ois?fbclid=IwAR37_mLhh8zeV35QRsJFsYrT01vVPWnSL_NTkZzuIhM_qpjzsgj7tfPTckA)

και δείτε το βίντεο εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=6ugJcmb3BQE&ab_channel=MinorMusic)

K.X.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα