Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 09:20

Σχετικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από καθηγητή του ιδρύματος

Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στο φως μια σειρά σοβαρότατες καταγγελίες φοιτητριών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.:

"Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας καταδικάζουμε απερίφραστα τα συγκεκριμένα γεγονότα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Χαιρετίζουμε την απόφαση και το θάρρος των φοιτητριών να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά και απαιτούμε να υπάρξει ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών και απόδοση ευθυνών, χωρίς καθυστέρηση.

Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη υψώνουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε νέα, παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Ο συλλογικός αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώµατα των νέων στη µόρφωση, την υγεία, τη δουλειά, τη ζωή είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στα φαινόµενα της πολύµορφης βίας κατά των γυναικών.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας, πρόληψης, στήριξης των γυναικών.

 

Απαιτούμε:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες σε σχέση με τις καταγγελίες των φοιτητριών.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές, σε αθλητικά σωματεία και χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.
  • Στελέχωση ιδρυμάτων και φοιτητικών εστιών με εξειδικευμένες ιατρικές μονάδες για παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα