Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 09:21

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην διάσωση των επιβατών του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA στην Κέρκυρα (φωτογραφίες)

Από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στις 06.00 το πρωί μέχρι και αυτή τη στιγμή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Κέρκυρας βρίσκεται στο σημείο όπου φλέγεται το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο EUROFERRY OLYMPIA, συνδράμοντας στην τεράστια επιχείρηση για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό των επιβατών.


 Η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στα ανοιχτά της νήσου Ερεικούσας.
 
Η ΕΟΔ Κέρκυρας κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, με το διασωστικό σκάφος Νάνσεν και τριμελές πλήρωμα και σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα συνέδραμε στην επιχείρηση. Οι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος συμμετείχαν στις έρευνες, υπό τις οδηγίες της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, διερευνώντας για τυχόν ναυαγούς στη θάλασσα και στα σημεία που τους υποδείκνυαν τα ελικόπτερα διάσωσης.
 
Το διασωστικό σκάφος επέστρεψε στις 16.00 στο λιμάνι της Κέρκυρας για ανεφοδιασμό, ώστε να συνεχίσει τη συνδρομή στην επιχείρηση για όσο χρειαστεί.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα