Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 17:59

Μεσσήνη: Προβλήματα στη διαδικασία απογραφής - Αναλυτικές οδηγίες αυτοαπογραφής

Ενημέρωση για τα προβλήματα στη διαδικασία απογραφής στον Δήμο Μεσσήνης είχε τηλεφωνικά σήμερα ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, από την προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Μεσσηνίας (ΕΛΣΤΑΤ) Γεωργία Ξυπολίτου και ακολούθησε συζήτηση για τρόπους διευκόλυνσης της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος μετέφερε την πληροφόρησή του για τη μη απογραφή αρκετών πολιτών ηλεκτρονικά ή με φυσικό τρόπο, σε μερικές περιοχές του Δήμου, γεγονός που επιβεβαίωσε και η προϊσταμένη της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ακολούθως, συζήτησαν τρόπους διευκόλυνσης και ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας με τη συμβολή και των προέδρων των Κοινοτήτων.

Κατόπιν της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τη Στατιστική Υπηρεσία, εκδίδεται ανακοίνωση, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της απογραφής είτε με φυσικό τρόπο είτε με ηλεκτρονικό, όπου:

«Ενημερώνονται όσοι κάτοικοι του Δήμου Μεσσήνης δεν έχουν απογραφεί ακόμη, ότι μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή  μέσω  αναζήτησης  Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού. Εάν ο πολίτης δεν έχει λάβει τον κωδικό, παρακαλείται να στείλει e-mail με τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

-Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

-Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

-Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, ο απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. Διαφορετικά, ο απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα: 2721082166, 2721095375 και 2721022177. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, σημαίνει ότι είναι κατειλημμένη η γραμμή και παρακαλούνται να συνεχίσουν ν καλούν.

 Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν έχει βρει κάποιον στο σπίτι, έχει αφήσει στοιχεία. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί του στο τηλέφωνο που έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (υπάρχει η δυνατότητα και τηλεφωνικής απογραφής) ή στα τηλέφωνα 2721082166, 2721095375 και 2721022177  ή με e mail με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα